• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal se predao! Priznao pred cijelim svijetom - Novak je pobijedio!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Rafael Nadal odustao od trke za prvo mjesto "Vječne liste" osvajača grend slema.

 Rafael Nadal priznao da neće stići Novaka Đokovića po broju titula Izvor: Meng Dingbo / Xinhua News / Profimedia

Dok i dalje planira povratak u 2024, Rafael Nadal (37) priznaje da neće preteći Novaka Đokovića u broju osvojenih grend slem titula. Nakon što je Srbin ove godine osvojio 24. grend slem trofej i ostavio Španca za sobom sa 22 osvojene titule, "Bik sa Majorke" je svjestan kako stoje stvari.

"Neću osvojiti veći broj grend slemova od Novaka, ali ću dati sebi šansu da se vratim na teren i da uživam", izjavio je Nadal dok se sprema da se sljedeće vrati i napravi "oproštajnu turneju" po grend slemovima.

Španac je otkrio i kako se osjeća. "Ako ste htjeli da vam kažem nešto novo što do sad nisam rekao, onda je to da ću sigurno da se vratim i da igram. Ne mogu da vam kažem sa sigurnošću na kom turniru, ali se stvari razvijaju kako treba. Prije nekoliko nedjelja nisam znao da li ću moći da se vratim. U narednih nekoliko nedjelja ću moći da kažem više o svemu tome."

Rafa je trenutno tek 664. teniser svijeta, a posljednji put se takmičio na Australijan openu početkom 2023. godine. U međuvremenu je pokušavao brzo da se vrati, pa je otišao na odmor i usporio rehabilitaciju...

"Ne znam na kom će to nivou biti, ide trenutno kako treba. Treniram i mnogo sam zbog toga srećan. Godinu dana nisam igrao i za mene je velika sreća što mogu uopšte da pričam o povratku i igranju tenisa. Ponavljam, teško mi je da kažem sada da li će to biti na visokom nivou, ali ono što znam jeste da ne bih ovoliko radio, trenirao i pripremao se da nemam namjeru da se takmičim", poručio je Nadal.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC