• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rafael Nadal je 662. teniser planete!

Autor Dragan Šutvić

Španskog asa su stigle i godine i povrede, pa više ne može da drži korak sa najboljima.

 rafael nadal 662. na atp listi  Izvor: Profimedia

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković osmi put u karijeri kalendarsku godinu završava na prvom mjestu ATP liste i po tome je apsolutni rekorder. Do kraja 2023. godine ostalo je još nekoliko mečeva na kojima može da prikupi bodove i učvrsti se na vrhu tabele, a samim tim i uveća ogromnu prednost koju trenutno ima u odnosu na Rafaela Nadala, 662. igrača planete.

Svojevremeno Novakov najveći rival već mjesecima ne učestvuje na turnirima zbog povrede i dugog oporavka, pa se to odrazilo i na njegov plasman. Znate li kolika je trenutno razlika? Preko 650 tenisera nalazi se na listi između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Rafael Nadal će 2023. godinu završiti sa samo 45 ATP bodova na svom kontu i tek 662. pozicijom na listi, a Novak bi mogao da ima 11.400 bodova više od svog dugogodišnjeg rivala ukoliko osvoji turnir na kojem ovih dana učestvuju osmorica najboljih tenisera na planeti. Čak i da to ne bude slučaj, razlika je toliko velika da možemo zaključiti kako se Rafael Nadal više neće vratiti na čelnu poziciju ATP liste, čak ni ukoliko se u potpunosti oporavi od povrede.

Slavni španski teniser već dugo priprema svoj povratak na teren, a jasno je da će se na najvećim svetskim turnirima takmičiti sa "zaštićenim plasmanom", sve dok mu pravila to budu dozvoljavala. Neće Nadal morati u kvalifikacije, niti na megdan najtežim rivalima već u prvom kolu, ali mu neće biti ni lako da se ponovo naće u završnici nekog od najvećih svjetskih turnira.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC