• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Derbi polusezone u Boriku - Borac dočekuje Hadžiće! Direktor "osica" pozvao Lešinare: Potrebna nam je podrška sa tribina

Autor Dragan Šutvić

Borčeve rukometašice će u šestom premijerligaškom kolu odmjeriti snage sa velikim rivalom.

 rukomet borac hadžići najava Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Šesto kolo Premijer lige BiH za rukometašice obilježiće veliki derbi u Boriku (nedjelja, 17.00), u kojem će koplja ukrstiti Borac i Hadžići.

"Osice" u dosadašnjem toku sezone nisu ispustile nijedan bod (četiri pobjede), dok sarajevski tim ima jedan poraz, iz pretprošlog kola protiv Krivaje, a u posljednjoj rundi je pred domaćom publikom stigao do trijumfa nad aktuelnim šampionom Grudama (30:28).

"Smatramo da će ova utakmica odrediti dosta toga za dalji tok prvenstva. Ima i onaj drugi dio, gdje se radi o jednoj utakmici koja će sigurno biti naelektrisana do samog kraja. Ne možemo da predviđamo neki rezultat, ali siguran sam da su djevojke spremne, da su dobro trenirale i da će dati svoj maksimum da bismo došli do nova dva boda i zasjeli na vrh tabele", rekao je na konferenciji za novinare direktor ŽRK Borac Darko Savić.

Kako ističe, kao čovjek koji nastoji da bude uzoran sportski radnik, ostavio je po strani ranije nesuglasice između dva kluba.

"Najavio sam ih kao velike prijatelje i sportske rivale. Nadam se da ćemo mi biti dobri domaćini. Ne bih se sad vraćao u istoriju, organizaciju Kupa i način na koji su nas neki ljudi vrijeđali sa tribina. To nisu iskreni sportski radnici ni navijači Hadžića. Mi to nikome niti želimo niti bismo dozvolili da se takve stvari dešavaju u Boriku. Interesuje nas samo sport, samo utakmica, i da sve prođe u najboljem redu."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Operativac banjalučkog kluba istakao je da se očekuje se veći broj gledalaca nego inače, te je ujedno pozvao i Lešinare da svojim hukom sa tribina pomognu crveno-plavim djevojkama na putu ka novoj pobjedi.

"Pojedini sportski klubovi već su se odazvali na naš poziv. Imamo i neke informacije da će dva autobusa njihovih navijača doći na utakmicu. Ne znamo da li su pouzdane ili je to neka patka, ali mi ćemo se sigurno potruditi da pozovemo što veći broj i navijača i svih koji nas podržavaju, prvenstveno iz Borčeve porodice. Pošto je ovog vikenda pauza i u fudbalskom prvenstvu BiH, pozivam i Lešinare da nas podrže na ovoj utakmici jer će imati šta da vide. Sigurno je da će borba biti velika i treba nam podrška sa tribina."

Za ovaj meč, ali i za nastavak sezone, zbog teške povrede u konkurenciji neće biti Andrea Brus.

"Andrea se povrijedila nakon utakmice sa Izviđačem i ona je trenutno u fazi oporavka, odnosno za operaciju prednjeg ukrštenog ligamenta. Sve ostale djevojke su zdrave i spremne, raspoložene i mogu da kažem da sam oduševljen trenutnom atmosferom između njih. Imaju moju punu podršku, ali i trenera, da tako nastave. Ako je jedna grupa međusobno dobro povezana, sigurno je da će i igra na parketu biti bolja", istakao je Savić, koji je o samom nedjeljnom rivalu dodao:

"Imaju dvije internacionalke iz Crne Gore – Anđelu Stojanović, koja je prije dvije godine igrala u Borcu, i Lejlu Bošnjak, koja je stigla ove godine. Vidio sam da je trener dao par zadataka na koji način da ih zaustave, tako da se nadam da, ako ispune sve te zadatke, rezultat ne bi trebalo da dođe u pitanje."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Kapiten i pivot Helena Ćurić podvlači da su očekivanja od svake utakmice najviša.

"Mi očekujemo pobjedu i ništa drugo. Dobro smo se spremale, kako za ovu utakmicu, tako i za čitavu sezonu. Ova utakmica će odrediti puno toga za budući tok takmičenja. Atmosfera u klubu je sjajna, mislim da ćemo to prenijeti na parket i da ćemo ostvariti pobjedu u nedjelju", rekla je Ćurić.

Desnog beka Isidoru Kršić raduju odlični rezultati na startu sezone, te vjeruje u nastavak pobjedničkog ritma nakon okršaja sa Hadžićima.

"Iz utakmice u utakmicu se trudimo da ispravimo greške koje pravimo, tako da se nadamo dobrom rezultatu. U toku sedmice smo se dobro spremali za derbi. Očekuje se kvalitetna utakmica, kao što je to uvijek slučaj u derbijima. Rival je veoma kvalitetan, već unazad par godina su u vrhu tabele. Pozivam navijače da dođu da nas podrže, a mi im obećavamo da ćemo se potruditi da ostvarimo veoma važnu pobjedu kako bi dva boda ostala kod nas", zaključila je Kršić.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

PREMIJER LIGA BiH – 6. kolo

Subota:

Sloga 2013 – Grude

Krajina – Izviđač

Nedjelja:

Borac – Hadžići

Knežopoljka – Ilidža

25. novembar:

Zrinjski - Krivaja

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC