• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Goran Ivanišević: Kad Novak ode, koga ja da treniram? Stalno neka nervoza, ludilo... Biće mi dosadno!

Autor Nemanja Stanojčić

Goran Ivanišević u svom stilu pričao je o Novaku Đokoviću, karijeri, očekivanjima, sezoni koja slijedi... /Od izvještača MONDA iz Torina Nemanje Stanojčića./

 ivanišević o đokoviću Izvor: Profimedia

Novak Đoković dominira svjetskim tenisom i sa 36 godina. U 2023. godini osvojio je tri grend slema, igrao finale četvrtog, završava sezonu kao prvi reket sveta i to sa titulom na Završnom mastersu. Veliku ulogu u svemu tome ima i Goran Ivanišević koji je unaprijedio određene elemente u njegovoj igri.

U isto vrijeme je hrvatski stručnjak priznao i da je Novak njega mnogo unaprijedio kao trenera, pa je tako u razgovoru sa srpskim novinarima u Torinu pričao baš o toj temi. "Mora takav igrač da te unaprijedi sve i da samo da stoji i da te gleda u oči. Posebno kada vidiš sve, imao sam tu sreću, kao obožavatelj tenisa i neko ko je duže tu od njega, tu čast da ga gledam iz nedjelje u nedjelju. I kada mislim da sam sve vidio, on me iznenadi, uradi nešto bolje, luđe, postao sam bojli trener."

Prokomentarisao je i detalje koje je primetio kod Srbina. "Napredovao je mnogo u igri na mreži, pozicioniranje, voleje, pametniji voleji, dobio je važne mečeve tim volejima, možda i najbolji tenis igrao je u Australiji, zbog one povrede, pa je morao da krati poene, to je kratko, udaraj i ulazilo je Bogu hvala. Učimo svaki dan jedan od drugog."

Potom je nasmijao sve prisutne. "Teško će meni biti kada on prestane. Kada prestane, koga da treniram? Biće mi dosadno. Stalno neka nervoza, ludilo, pozitivno negativno, ne znaš da li lijevo, desno, naprijed, nazad, pa ne ideš nigdje, navikne se čovjek na ludilo, ne znam kako mirno. Biće mi dosadno."

Običaj je da treneri dođu na konferenciju poslije uspjeha tenisera, tako je Goran više puta ove sezone bio pred novinarima što je bio slučaj i u Torinu. "Meni je uvijek drago da vas vidim, posebno ovako, to znači da je Novak nešto osvojio, nadam se da ćemo se dogodine dosta družiti. Samo je nebo granica, samo da ostane zdrav, da je srećan, zadovoljan u glavi, spreman i da se dobro napravi raspored, da on ima tu želju, volju, motivaciju da igra."

Za kraj se još jednom našalio na pitanje šta očekuje od Novaka sljedeće sezone. "Slemovi su prioritet, ali moraš nešto da igraš i prije tih turnira, da uđeš u formu, plan je okej, dogodine najvažnija stvar je Olimpijada. Biće gadno, ide Rolan Garos, Vimbldon, Olimpijske igre, pa US open, mijenjanje podloga, nervoza, ludilo, prijavio sam se za neke jake tablete, biće interesantna godina", sa osmijehom je zaključio Ivanišević.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC