• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"I meni su uradili isto što i Đokoviću!" Ruskinja se oglasila zbog Novaka: Došli su mi u sobu u šest ujutru...

Autor Dragan Šutvić

Natalija Vihljanceva otkrila je da je imala isti tretman kao Novak Đoković od strane doping kontrole.

 ruska teniserka o doping kontroli novaka đokovića  Izvor: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

Novak Đoković doživio je najveću neprijatnost u karijeri i skandalozan tretman kada je od njega traženo da uradi doping kontrolu prije meča. Bilo je to uoči duela sa Kameronom Norijem u Dejvis kupu, a sada se javila i bivša ruska teniserka koja tvrdi da je imala isti tretman. U pitanju je Natalija Vihljanceva (26).

Ona je na društvenim mrežama ispričala kakvu je neprijatnost imala prije pet godina. "Sjećam se na turniru u Sankt Peterburgu 2018. godine prije mog meča, kontrolori za doping došli su u moju sobu u šest ujutru. Probala sam da im objasnim da je to dan meča i da ne smiju da me ometaju prije meča, ali sam odradila test. Supervizor mi je rekao da je to protiv pravila", napisala je Natalija na Tviteru. Inače, ona je posljednji meč odigrala još u avgustu 2022. godine i od tada nigdje nije igrala.

Zbog cijele te situacije Novak je, opravdano, bio veoma ljut.

"Stvarno je sramno šta su uradili i interesantno je da je ta doping agencija privatna kompanija, vrlo interesantno. Trebalo bi možda malo da se povede diskusija na tu temu, da li bismo mi kao svjetska organizacija trebalo da imamo interes da se to organizuje u okviru našeg sistema, a ne da angažujemo privatnu agenciju. Vjerovatno će se ovo dodatno tumačiti, ali uvijek neke tabu teme, a zašto da se ne priča o tome? Trebalo bi da postoje neke granice, razumijevanje, a oni se ponašaju kao da ne razumiju šta se ovdje događa. Rekli su mi 'Dođi, šta ima veze što igraš za pola sata, izvadi krv, piški u posudu, pa nastavi dalje'. Potpuno ljudi ne razumiju sport i gdje se nalaze, kao i šta sve to znači kada si u ovakvom takmičenju i pripremi", rekao je Novak.

Podsetimo, Srbija je prošla u polufinale Dejvis kupa, igra protiv Italije i Miomir Kecmanović je prvi na terenu. Poslije njega igraće Novak Đoković.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC