• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Mađarskoj se rađa supertim: Hoće da osvoje Ligu šampiona

Lazar Kukić je samo jednu među velikim imenima koje želi u svojoj ekipi Pik Seged za narednu godinu.

 Pik Seged pravi supertim Izvor: Global Media Group / ddp USA / Profimedia

Izgleda da ćemo sljedeće godine gledati pravi supertim u komšiluku. U Segedinu, Pik Seged je riješio da osvoji Ligu šampiona. Sada su se u stranim medijima pojavile informacije da će naredne sezone dovesti veliki broj najvećih zvijezda, a među njima i jednog reprezentativca Srbije. 

U pitanju je Lazar Kukić, srednji bek, koji bi trebalo da bude plejmejker i mozak tima. Ponikao u Partizanu, kasnije je igrao za Logronjo La Riohu u Španiji, da bi Benfiku kasnije doveo do titule u Ligi Evrope. Sada je u Dinamu iz Bukurešta, ali navodno je daleko odmakao u pregovorima sa Segedom. 

Neće mu biti lako da se izbori za minute na jugu Mađarske, jer je već objavljeno da će naredne godine u tim na poziciji srednjeg beka doći i Šveđanin Džim Gotfridson. Ovaj 31-godišnjak od 2013. godine igra za Flensburg sa kojim je osvojio Ligu šampiona, dvije titule u Bundesligi i po jedan Superkup i Kup Njemačke. Sa reprezentacijom iza zlato i srebro sa Evropskih prvenstava i srebro sa Svjetskog prvenstva. 

Sada su srednji bekovi tima Slovenac Dean Bombač koji je blizu odlaska i Portugalac Migel Martins, a naredne sezone bi mogao da stigne i Sander Sagosen, poslije brojnih finansijskih problema u koje se uvalio Kolštad. Osvajač Lige šampiona sa Kilom 2020. godine želi taj trofej ponovo, sada u Mađarskoj.

Ukoliko zaista potpiše Lazar Kukić, u Segedinu neće biti sam. Asistent u stručnom štabu je Vladan Jordović, a trener golmana je Nenad Damjanović. Takođe se pominjalo da će u klub stići i Tobijas Tulin, Migel Sančez-MIgaljon, Dominik Mate, Magnus Abelvik Rod i Žeremi Toto. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC