• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u reprezentaciji poslije Svjetskog prvenstva, pljušte optužbe: "Niste je zvali jer ima troje djece"

Autor Nikola Lalović

Brat Hajdi Loke je itekako imao šta da kaže Rukometnom savezu Norveške nakon Mundijala.

 Frank Loke kritikovao selektora Norveške Izvor: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Profimedia

Završeno je Svjetsko prvenstvo za rukometašice i Francuska predvođena Tamarom Horaček uspjela je da stigne do zlata! Ovoga puta vladarke ženskog rukometa Norvežanke morale su da se zadovolje srebrom, dok je bronza otišla u ruke domaćina Danske. Poslije ovakvog rezultata Norveške, došle su oštre kritike.

Tamo je samo zlato uspjeh, a sada se javio Frank Loke, bivši rukometaš i brat jedne od najboljih rukometašica ikada Hajdi Loke. Ova 41-godišnja Norvežanka igra na poziciji pivota, a riješio je selektor da je polako vrijeme za smjenu generacija i nije je uvrstio na spisak za prvenstvo. To je njenom bratu itekako zasmetalo. On je istakao da Hajdi nije pozvana samo zbog godina i činjenice da je majka troje djece.

"Mnogo je razloga za poraz Norveške, ali pogledajte samo ovaj, pa Hajdi Loke sjedi kući na kauču, umjesto da igra na Svjetskom prvenstvu. Zašto je otpisana iz reprezentacije? To je zato jer ima 41 godinu i jer je rodila treće dijete. U redu je da se razmišlja o budućnosti, ali na ovakav način otpisati ratnicu poput Loke koja je ginula za Norvešku je bruka", napisao je Frank na svom instagramu.

Ona sada igra za Larvik, a nastupala je za Runar, Gjepen, Olborg, Đer, Storhamar i Vajpers. Za Norvešku je osvojila dva zlata, srebro i bronzu na Svjetskim prvenstvima, zlato i bronzu na Olimpijskim igrama i četiri zlata i srebro na Euru.

"Ok, malo je zadnjica veća, ali gleda li ko kako igra? Nakon što je rodila treće dijete igra ponovo na vrhunskom nivou u svom klubu. Ako ti neko treba u važnim utakmicama to je žena i igračica s ogromnim iskustvom kao Heidi. Uz dužno poštovanje svim igračicama i ekipi, pozicija gdje igra Loke bila je najslabija. Mogla je barem biti tu iz "šale", šteta, da je bila tu, osvojili bi zlato", naglasio je Frank Loke.

Pročitatajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC