• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši "borčevac" o pripremama BiH za EURO 2024: Da budemo zdravi i da se uigramo... (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bivši rukometaš Borca m:tel i sadašnji član Celja, Luka Perić, govorio je o okupljanju reprezentacije Bosne i Hercegovine koja se priprema za nastup na Evropskom prvenstvu 2024. godine u Njemačkoj.

 Luka Perić o pripremama za Evropsko prvenstvo 2024 Izvor: Promo/Rukometni savez BiH

"Zmajevi" su se pod vođstvom selektora Irfana Smajlagića okupili u Sarajevu, gdje će se pripremati za nastupe najprije u Švajcarskoj na turniru, a onda i na predstojećem EURO 2024.

Nakon što se u ponedjeljak javnosti obratili selektor Smajlagić i kapiten Mirsad Terzić, dan kasnije je svoje viđenje priprema "zmajeva" dao i Banjalučanin Luka Perić.

"Okupili smo se, odradili smo već dva treninga a danas u popodnednevnim satima čekamo još par reprezentativaca, koji dolaze nakon praznika. Vlada veoma dobra atmosfera, ekipa je željna i spremna da radi. Imamo par sitnih povreda, to se dešava a nastup u Švajcarskoj gledamo da vidimo kao najbolju moguću pripremu za Evropsko prvenstvo jer znamo kakvi nas protivnici tamo čekaju. Daćemo sve od sebe da se dobro pripremimo za švajcarski turnir, a potom i na EURO 2024 u Njemačkoj. Nadam se da ćemo svi biti zdravi i spremni, da ćemo se dobro uigrati i da ćemo biti u mogućnosti da damo svoj maksimum", rekao je Perić, inače rukometaš Celja.

Podsjetimo, "zmajevi" će učestovati na jubilarnom 50. po redu turniru "Jelou kup" u Švajcarskoj, koji će biti odigran od 4. do 6. januara 2024. godine. Na turniru će bh. tima nastupati i selekcije Rumunije, Argentine i domaćina Švajcarske.

Evropsko rukometno prvenstvo igra se od 10. do 28. januara, a „zmajevi“ su smješteni u grupu sa Švedskom, Holandijom i Gruzijom. Izabranici Irfana Smajlagića prvu utakmicu igraju 11. januara protiv Švedske, nakon čega slijedi susret sa Holandijom, dva dana kasnije, a posljednja utakmica grupe faze zakazana je za 15. januar protiv Gruzije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC