• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bruka na Četiri skakaonice: Šampion se žestoko izblamirao, a Lovro Kos napravio čudo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Počela je Novogodišnja turneja, a u Obersdorfu smo odmah bili svjedoci nevjerovatnih skokova, ali i jednog šokantnog rezultata!

 Granerud se izblamirao na Cetiri skaokaonice Izvor: Eibner-Pressefoto/Memmler / imago sportfotodienst / Profimedia

Već sada poslije prvog takmičenja na Četiri skakaonice znamo da ćemo imati novog pobjednika! Razlog za to je očajan skok prošlogodišnjeg pobjednika Halvora Egnera Graneruda koji je bio 48. i ispao je već poslije prve serije! Njega je u duelu pobijedio Italijan Đovani Bresadola koji je bio ubjedljivo najgori skakač koji je dospio do druge serije.

"Osjećam se prazno, teško mi je da to prihvatim. Ovo je bila šansa da uradim nešto od ove sezone, ali več sada na polovini prvog takmičenja sam izgubio šanse da bilo tša ozbiljno uradim", rekao je Granderud poslije ispadanja u prvoj seriji

Svoju šestu pobjedu u karijeri ostvario je drugoplasirani u generalnom plasmanu Andreas Velinger koji je ukupno iimao 309,3 poena, što je bilo tri poena više od drugoplasiranog Rjojua Kobajašija, a treći Štefan Kraft je bio jako daleko. Najbolje skokove dana imali su sa po 139,5 metara Velinger u prvoj seriji i Lovro Kos u drugoj.

Slovenac Lovro Kos je napravio pravo čudo i uspio je da sa sjajnim nastupom u drugoj seriji popravi plasman za devet mjesta i da dogura do četvrtog mjesta. A sjajno je skočio u drugoj seriji i Peter Prevc i popravio svoj plasman za tri mjesta i našao se na devetom mjestu.

Prve poene ove sezone je osvojio Roman Kudelka što su bili i prvi poeni za Češku ove godine, a istoriju je ispisao Simon Aman sa 25. nastupom na Novogodišnjoj turneji. Na kraju je bio 19. a podbacili su David Kibacki, Pjotr Žila i Štefan Laje koji su redom bili ispod 20. mjesta. Sljedeće takmičenje je na programu već u nedjelju kada su na rpogramu kvalifikacije za Garmiš-Partenkirhen, a za bodove se skače u 2024.

BONUS VIDEO: 

Andreas Goldberger Planica
Izvor: Youtube/vychlazenejgambac4

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC