• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lider podbacio, pa nestvarnim skokom sve nadoknadio: Trka udvoje za titulu Četiri skakaonice, Kubacki juri Graneruda!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iako je podbacio u prvom skoku u Insbruku, Halvor Egner Granerud je sjajnim drugim skokom sve nadoknadio. Ipak, pobjednik u Insbruku je David Kubacki!

 David Kubacki pobjednik u Insbruku Izvor: Profimedia/xx EP_MMR

Nastavljeno je takmičenje u ski skokovima na Četiri skakaonice, a trećeg dana takmičenja pobjednik je bio David Kubacki! Sjajni Poljak je ovom pobjedom uspio da poveća prednost u generalnom plasmanu Svjetskog kupa, ali Halvor Egner Granerud je i dalje prvi favorit za osvajanje titule u Novogodišnoj turneji.

Norvežanin je prvo sve iznenadio trijumfom prvog dana, zatim je slavio i u Garmišpartenkirhenu, a sada je u Austriji izuzetno podbacio u prvom skoku. Doskočio je samo do 123 metra, bio je jedva u prvih deset, ali je onda viđen ubjedljivo najveći skok dana.

Uspio je Norvežanin da doskoči na 133 metra, da uzme čak 137 bodova u drugoj seriji i da mnogo smanji zaostatak za svojim rivalima. Na kraju je samo Kubacki sa ukupno 265 bodova bio bolji od njega, a na trećem mjestu se našao drugi u generalnom plasmanu Svjetskog kupa Anže Lanišek sa skokovima od 127 i 121,5 metara. 

Izvor: Profimedia

Neki skakači koji su tokom prva dva takmičenja bili konstantni sada su podbacili, pa je tako iz trke za osvajanje titule ispao Pjotr Žila koji je sada bio tek deseti sa preko 30 bodova manje od Kubackog i Graneruda.

Naravno najveći je bio podbačaj nekadašnjeg pobjednika Novogodišnje turneje Karla Gajgera koji nije prošao ni kvalifikacije, a u drugoj rundi se nisu našli ni Rjoju Kobajaši i Štefan Laje, dok je Kristijan Lejtner diskvalifikovan zbog nepropisnog odela. Estonci su uspjeli da imaju dva takmičara u drugoj rundi pošto su dalje prošli i Kevin Maljcev i Arti Aigro. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC