• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NORVEŽANIN SVE ŠOKIRAO NA STARTU ČETIRI SKAKAONICE: Lanišek podbacio, Poljaci letjeli, ali Granerud ih razbio

Autor Haris Krhalić

Dva fantastična skoka su Halvoru Egneru Granerudu donijela nevjerovatnu prednost pred nastavak takmičenja na Četiri skakaonice.

 Granerud slavio na prvoj etapi Četiri skakaonice Izvor: Profimedia

Počele su Četiri skakaonice. Već u prvoj seriji smo vidjeli iznenađenja pa je tako Turčin Arda Ipčioglu koji je prošle godine u Oberstdorfu eliminisao Severina Frojnda sada izbacio Markusa Ajzenbihlera. Loši letovi su koštali i Pijusa Paškea i Đovanija Bresadolu druge runde, ali zna se ko nije podbacio. 

Halvor Egner Granerud! Apsolutno je bio dominantan u obje runde i na kraju je sa 312,boda. Skočio je 142,5 metra u prvoj seriji, potom u drugoj 139 i napravio je ogromnu prednost u odnosu na sve svoje pratioce. Nije Poljacima dobar dan bio dovoljan jer su Pjotr Žila sa 299 bodova i David Kubacki sa 295 bodova završili kao drugi i treći, ali će im trebati mnogo bolji skokovi ili podbačaj Norvežanina kako bi mu preuzeli prvo mjesto u generalnom plasmanu Četiri skakaonice.

Domaći takmičari Karl Gajger i Andreas Velinger su završili kao četvrti i šesti tako da su Nijemci ostali bez podijuma, a dugo smo u Oberstdorfu čekali dobre skokove. Poslije prilično loše većine prve serije pomjereno je zaletište za posljednjih dvadesetak skakača i konačno su takmičari poletjeli na pravi način. 

Zadovoljni poslije prvog takmičenja u okviru Novogodišnje skakaonice mogu da budu Vladimir Zografski i Erik Belšou koji su iznenadili, prošli u drugu rundu i uzeli bodove, dok su vjerovatno bez šansi za osvajanje trofeja ostali drugi u generalnom plasmanu Anže Lanišek kao i Marius Lindvik.

Norvežanin koji je znao da u prethodnim godinama zablista za Novu godinu sada je podbacio i završio je kao 17. dok je Anže Lanišek sa ukupnim zaostatkom od oko 25 metara za Granerudom sebe otpisao iz borbe za trofej. Završio je na desetom mjestu i to mu je drugi najlošiji rezultat ove sezone.

Naredno takmičenje je na programu 31. decembra kada nas očekuju kvalifikacije u Garmiš-Partenkirhenu od 14 časova, a 1. januara je takmičenje na ovoj skakaonici. Pogledajte kompletan raspored ovdje.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC