• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok - Nijemac pao nakon skoka sa skakaonice, a svjetski prvak se obrukao: Ogromna iznenađenja i dva rezultata karijere!

Autor Nikola Lalović

Imali smo dramatičan drugi dan takmičenja u Engelbergu gdje smo vidjeli debakl aktuelnog svjetskog šampiona, ali i neka sjajna izdanja i velika iznenađenja.

 karl Gajger pao sa skakaonice Rjoju Kobajaši nije uzeo bodove Izvor: Profimedia

Nakon što je Anže Lanišek ostvario pobjedu prvog dana takmičarskog programa u ski skokovima Engelbergu drugog dana smo vidjeli jedan pad, šokantno izdanje aktuelnog osvajača Kristalnog globusa Rjojua Kobajašija, ali i nastavak dominacije Poljaka Davida Kubackog. 

Fenomenalni Poljak je ostvario novih 100 bodova nakon fantastičnog skoka u prvoj rundi od 141,5 metara i to mu je dalo veliku prednost nad svima ostalima pred drugu seriju. Austrijanac Manuel Fetner koji je bio sjajan i u kvalifikacijama nastavio je i u redovnom programu da sjajno leti i uspio je da osvoji drugo mjesto, dok je Slovenac Anže Lanišek nastavio poteru za Kubackim u generalnom plasmanu pošto je nakon najdužeg skoka dana sa 142 metra uspio da se dočepa postolja i trećeg mjesta.

Najveći šok dana priredio je aktuelni svjetski prvak Rjoju Kobajaši, Japanac koji je sa skokom od samo 123 metra u prvoj rundi ostao van druge serije i tako nastavio sa jako loših skokovima ove sezone. Mnogo ima da žali Nijemac Karl Gajger koji je skočio najviše u prvoj rundi čak 140 metara, ali je pri doskoku pao! Srećom nije se povrijedio, ali ipak bodovi su mu bili jako loši i na kraju je uprkos tome što je u obje serije skakao sjajno jedva bio deseti. 

Izvor: Profimedia

 Bio je ovo ipak dan i za prijatna iznenađenja, pa je tako Bugarin Vladimir Zografski ušao u bodove i bio je 29. dok je na svom tek drugom nastupu u Svjetskom kupu Amerikanac Erik Belšou ne samo ušao u drugu rundu već je uspio i da bude 24. 

Italijani su imali čemu da se raduju jer je mladi Đovani Bresadola uspeo da u obje serije fantastično skoči i bude osmi - što je najbolji rezultat italijanskog ski skakanja u posljednjih nekoliko decenija. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC