• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenac krenuo da slavi, a onda je Granerud opet poletio: Tri godine sam čekao da uradim ovo - Ja sam novi KRALJ!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Halvor Egner Granerud slavio je i drugog dana takmičenja na Četiri skakaonice!

 Halvor Egner Granerud slavio drugog dana takmičenja na Četiri skakaonice Izvor: Profimedia

Sletio je Anže Lanižek na 137,5 metara, preskočio je svog velikog rivala u borbi za prvo mjestu u generalnom plasmanu Davida Kubackog i čulo se kako glasno viče: "To!" Ipak, to nije bilo dovoljno i u Garmišpartenkirhenu smo imali istog pobjednika kao i prvog dana takmičenja na "Četiri skakaonice" - Halvora Egnera Graneruda!

Norvežanin je nastavio apsolutnu dominaciju na ovoj Novogodišnjoj turneji pošto je u Oberstdorfu bio najbolji u kvalifikacijama, prvoj i drugoj seriji, to je i sada ponovio, a nakon druge vezane pobjede otkrio je da je imao ogromnu podršku.

"Bio je ovo sjajan start nove godine, imao sam tri dobra skoka današnjeg dana i uz ovaj fantastičan start želim svima srećnu Novu godinu. Cijela moja porodica je bila ovdje i divno je bilo vidjeti ih na velikom ekranu dok sam bio na skakaonici. Prije tri godine sam bio dobar ovdje, ali tada je Karl Gajger bio kralj ovdje i od tada sam čekao da proslavim pobjedu na ovaj način", rekao je on. 

Izvor: Profimedia/xx EP_MMR

Na kraju je Granerud skokovima od 140 i 142 metra dobacio preko 300 bodova, iza njega je sa 297 bio Anže Lanišek, a treći na tabeli je bio lider u Svjetskom kupu David Kubacki sa 294 boda. Četvrti i peti su bili Austrijanci Jan Herl i Manuel Fetner, a veteran Pjotr Žila je opet bio odličan sa šestim mjestom.

Mladi Nijemac Filip Rajmund je sa 15. mjestom bio odličan, iskusni Roman Kudelka je uzeo prve bodove za Češku ove sezone pošto je na kraju bio 30, a Finac Vilho Palosari je uspio da dođe do prvih bodova u karijeri sa 26. mjestom. Bilo je i razočaranja pošto Markus Ajzenbihler, Peter Prevc i Žiga Jelar nisu prošli u drugi krug, a sa Marijus Lindvik nije imao sreće i poslije solidnog skoka u prvoj rundi je diskvalifikovan zbog nepropisnog odijela. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC