• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ludilo na Četiri skakaonice - treći različit pobjednik: Nijemac i Japanac vode bitku za trofej, ali Herl je sve šokirao!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Jan Herl je u Insbruku imao najveći skok dana i uspio je da upiše tek drugu pobjedu u karijeri.

 Jan Herl pobijedio u Insbruku na Četiri skakaonice Izvor: GEORG HOCHMUTH / AFP / Profimedia

Kakvu Novogodišnju turneju gledamo! U Obersdorfu je trijumfovao Andreas Velinger. u Garmišu Anže Lanišek, a sada je u Insbruku pobijedio domaći takmičar Jan Herl! Treći pobjednik na trećem takmičenju, a uz to smo dobili i smjenu na vrhu generalnog plasmana Četiri skakaonice. 

Ovo je bila tek druga pobjeda u karijeri 33-godišnjeg Herla i burno ju je proslavio, a slavio je i drugoplasirani Rjoju Kobajaši. On je bio drugi u generalnom plasmanu za osvajanje turneje sa bodom manje od Andreasa Velingera, ali je imao bolje skokove u obje serije od Nijemca i uspio je da ga prestigne! Treće mjesto pripalo je Mihaelu Hajboku, još jednom domaćem takmičaru koji je iskoristio nešto slabija izdanja Lovre Kosa, Andreasa Velinera i Štefana Krafta u drugoj seriji da uzme mjesto na podijumu.

Najveće razočaranje je svakako bio David Kubacki koji nije prošao ni kvalifikacije, a u drugu rundu nije prošao ni do sada trećeplasirani u generalnom plasmanu Svjetskog kupa Pijus Paške, kao ni iskusni Manuel Fetner. Kamil Stoh je skočio za devet mjesta u drugoj seriji i došao do 11. pozicije, ali Poljaci nisu imali mnogo prilike za slavlje jer je sa druge strane Pjotr Žila pao za deset mjesta. 

Sada je jasno da će se u Bišofshofenu bitka za zlatnog orla voditi između Rjojua Kobajašija sa 857 bodova i Andreasa Velingera sa 852 boda, a ostaje i veliki duel Austrijanaca na domaćem terenu za treće mjesto. Jan Herl je za sada treći sa 834 boda, a vodeći u generalnom plasmanu Štefan Kraft ima 823.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC