• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hitno saopštenje iz Hrvatske: Ne zovite rukometaše "kaubojima"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Hrvatske godinama su bili poznati po nadimku "kauboji", ali sada im to smeta.

 Hitno saopštenje iz Hrvatske: Ne zovite rukometaše "kaubojima" Izvor: Igor Soban / Pixel Media / Profimedia

Evropsko prvenstvo u rukometu održava se od 10. do 28. januara u Njemačkoj, a navijači reprezentacije Hrvatske dobili su instrukcije da svoje igrače više ne zovu "kauboji". U pitanju je nadimak koji je nastao tokom najslavnijih dana rukometne reprezentacije Hrvatske, kada ju je kao najbolji igrač predvodio Ivano Balić, međutim danas kada tih uspjeha nema u toj mjeri, rukometaši traže da se zaboravi na to ime.

O čemu se radi? Rukometni savez Hrvatske je uoči turnira uputio molbu medijima da prestanu da zovu njihove igrače "kauboji", dok nisu ponudili alternativu. Nije ni jasno zbog čega im taj nadimak toliko smeta, ali je pretpostavka da je zbog pritiska koji nosi sa sobom, pošto ju je zaslužila najbolja rukometna reprezentacija koju je Hrvatska ikada imala.

"Osvrćući se na brojne naslove i članke u medijima u kojima se pominje nadimak 'kauboji' za mušku rukometnu reprezentaciju Hrvatske, u ime reprezentativaca, stručnog štaba i saveza, molimo vas da taj nadimak ne koristite za naziv reprezentacije s obzirom na to da aktuelni igrači nisu bili dio generacije kad je nastao pomenuti nadimak", poruka je iz Saveza za koju ćemo vidjeti da li će je poslušati mediji i navijači.

Hrvatska se inače takmiči u grupi "B" zajedno sa Španijom, Austrijom i Rumunijom, a posljednju medalju "kauboji", pardon rukometaši Hrvatske, osvojili su 2020. godine na Evropskom prvenstvu u Švedskoj, Austriji i Norveškoj. Na turniru u Njemačkoj igra i Srbija, a rivali su nam Mađarska, Island i Crna Gora.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC