• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rafael Nadal: Tužan sam, moram da se pomirim s tim

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Španac razgovarao sa novinarima poslije poraza u Brizbejnu.

 Rafael Nadal povrijedjen izgubio u Brizbejnu prije Australijan opena Izvor: Eurosport/Screenshot

Rafael Nadal doživio je poraz na turniru u Brizbejnu od 55. tenisera svijeta, Australijanca Džordana Tompsona, a onda je zabrinuo sve. I dalje osjeća bol u mišićima i nije siguran kako će se odvijati situacija do početka Australijan opena u nedjelju, 14. januara.

"Naravno da sam umoran. Tužan sam u ovom trenutku jer sam imao mnogo šansi, ali odigrao sam dobar meč. Iako to nije bio moj najbolji nastup, imao sam mnogo prilika da pobijedim. Potrebno je da prihvatim sve ovo poslije godinu dana pauze, stvari se događaju i svaki dan je drugačija priča. Teško je poslije toliko vremena. Protivnik je igrao dobro, natjerao me je uvijek na dodatni udarac, ja nisam odigrao loše, ali bila je stvar u jednoj lopti", rekao je Španac poslije poraza u 3. kolu Brizbejna.

Prošle godine, Rafa Nadal poslije Australijan opena uopšte nije nastupao. Čekao je, odmarao, liječio se i sada privodi kraju ambiciozan plan - da opet u Melburnu zaigra za grend-slem titulu. Da li će biti u stanju?

"Da li boli? Sve zavisi kako to posmatramo. Količina bola u toku meča nije mnogo bitan. Stvar je u tome da sam imao šansu da igram tri meča, protivnik je igrao dobro i sve pohvale idu njemu. Borio se naporno, a sa moje strane, srećan sam kako je prošla ova nedjelja. Veoma je pozitivna. Ako je nešto lošije nego što sam želio, onda nije toliko pozitivno, ali neću da danas pričam o tim stvarima".

Izvor: Fonet, Tertius Pickard/AP

"Želim da budem srećan, da čestitam protivniku, pa da narednih dana vidim kako se osjećam. Ako ne budem dobro, uradićemo testove, pa ćemo da provjerimo stanje. Sada je vrijeme da budem miran, da čekam da vidim u kakvom ću stanju biti kada se probudim sutra, pa prekosutra... Vidjećemo", rekao je on.

Dok Nadal bude odmarao i "osluškivao" svoje tijelo, u polufinalu Brizbejna igraće Norvežanin Holger Rune i Rus Roman Safijulin, dok će u drugom polufinalu Tompson igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:45
Rafael Nadal - govor/ Australijan open
Izvor: Twitter/@AustralianOpen
Izvor: Twitter/@AustralianOpen

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC