• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Farska Ostrva debituju na Evropskom prvenstvu: Imaju 50.000 stanovnika, ali hoće da skinu skalp favoritima!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mala četa ali odbrana! Iz Danske autonomne pokrajine pravo na Evropsko prvenstvo!

 Farska Ostrva debituju na Evropskom prvenstvu: Imaju 50.000 stanovnika, ali hoće da skinu skalp favoritima! Izvor: FRANK MOLTER / AFP / Profimedia

Evropsko prvenstvo u rukometu je počelo, već su se pomjerili neki rekordi i vidjeli smo najgledanije dvije utakmice u istoriji rukometa, a prije nego što Srbija izađe na teren vidjećemo i pravo čudo na terenu. U grupi D od 18 časova će država od 50.000 ljudi debitovati na velikom takmičenju! 

Farska Ostrva su na prethodnih nekoliko juniorskih prenstvava napravila velike rezultate, a sada je dobar rad sa mlađim kategorijama dao plod i uspjeli su da se plasiraju na Euro! Farska Ostrva su jedna od tri debitantske reprezentacije uz Gruziju i Grčku na ovom Evroipskom prvenstvu. 

Prvi meč će od 18 časova igrati protiv Slovenije, a najveća zvijezda tima je 21-godišnji sredni bek Elijas Elefsen koji je ove godine uspio da se ustali u timu Kila, kako u Bundesligi tako i u Ligi šampiona. Tu je takođe mladi Hakun Vest av Tejgum koji nastupa kao desno krilo sa Mijajlom Marsenićem i Dejanom Milosavljevom u Fuhseu iz Berlina. Oli Mitun je takođe jako talentovan i kao lijevi bek igra za Savehof u Švedskoj.

Farska Ostrva imaju svega 50.000 stanovnika i nisu nezavisna država već autonomna oblast u okviru Danske, što je status kakav recimo ima i Grenland. Igraće u grupi sa Novreškom, Slovenijom i Poljskom i svaki bod koji bi uzeli je čudo. U domaćem prvenstvu im igra samo jedan igrač, dvojica su u Njemačkoj, a ostali igraju na Islandu, u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC