• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski rukometaši optimisti: Skandinavci hoće trku, mi hoćemo tuču! "Dobićemo ih, kako god"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Srbije počinu svoje učešće na rukometnom Euru u Njemačkoj.

 Srbija Island rukomet gdje je prenos i sve sto treba da znate o mecu Izvor: Profimedia/IMAGO

Srbija je dočekala da i srpski rukometaši započnu Evropsko prvenstvo. Prvi meč "orlovi" igraju protiv Islanda od 18 časova, a pred ovu utakmicu je srpski tim pun samopouzdanja. Predrag Vejin i Petar Đorđić su govorili za MONDO pred odlazak na Euro, a najoptimističniji pred ovu utakmicu bio je Miloš Orbović.

"Osjećam se fenomenalno, jedva čekam da krenemo sutra i spremni smo svi. Ubijeđeni smo da ćemo da odigramo jedan dobar turnir poslije tri godine koje smo proveli zajedno. Mislim da smo spremni da ispunimo zacrtano. Da li moramo da nadtrčimo ili da usporimo Skandinavce? Mislim da ćemo probati da ih usporimo, ali ćemo ih sigurno pobijediti. Šta god da radimo pobijedićemo. Možemo i da trčimo, ali vidjeli smo hiljadu puta da su tu najbolji. Ako ih tu onesposobimo biće nam lakše", rekao je on pred meč. 

U grupi sa Mađarskom i Crnom Gorom srpski tim cilja na sve pobjede, kako bi u drugoj fazi takmičenja imao šansu za prolazak dalje. Ipak to neće biti lako s obzirom na to da teško da ima izjednačenije grupe na ovom prvenstvu. 

"Rekao sam da mislim da je naša grupa vjerovatno najizjednačenija na prvenstvu. Tu su četiri tima za koje je teško reći koji može da ima prednost u bilo kom meču. Biće to stvarno dobre utakmice, teške i vidjećemo veliku borbu od početka do kraja. Neće biti kao u nekim drugim grupama gdje postoje favoriti i timovi sa manjim potencijalnom", istakao je pred meč selektor Srbije Toni Đerona. 

KO PRENOSI I GDJE DA GLEDAM?

Izvor: STARSPORT / Shutterstock Editorial / Profimedia

Naravno tekstualni prenos će biti obezbijeđen na MONDU, a "Arena sport" i "Radio Televizija Srbije" će od 18 časova prenositi prvu utakmicu srpskih rukometaša sa Eura. 

ŠTA JE NAŠA PREDNOST, A ŠTA ISLANDSKA? 

Izvor: MN PRESS

Srbija je na prvenstvo krenula sa jednim klasičnim srednjim bekom, ali sa dva defanzivna specijalca. Ilija Abutović i Miljan Pušica su tu da naprave bedem ispred sjajnog golmanskog dua Dejan Milosavljev - Vladimir Cupara. Mijajlo Marsenić i Dragan Pešmalbek sa pozicija na pivotu su takođe sjajni defanzivci, a uz Bogdana Radivojevića. braću Ilić i Vukašina Vorkapića probaćemo sve kako bismo u kontrama došli do lakih golova. Islanđani se nadaju da će moći da nas nadtrče i deluje da će ovo biti sudar filozofija. Vidjećemo koja će pobijediti. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

02:16
Antonio Đerona
Izvor: RSS
Izvor: RSS

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC