• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moglo je biti malo više želje! Dragan Marković za MONDO: "Ovoj reprezentaciji je potrebno vrijeme"

Autori Nebojša Šatara Autori Haris Krhalić

Nekadašnji selektor BiH Dragan Marković za MONDO je prokomentarisao nastup "zmajeva" na Evropskom prvenstvu.

 dragan marković Izvor: Mondo/Slaven Petković

Rukometna reprezentacija BIH doživjela je pravi debakl na oproštaju od Evropskog prvenstva.

Nadali su se "zmajevi" da protiv debitanta, selekcije Gruzije mogu do prve, istorijske pobjede na evropskim prvenstvima, međutim upisan je i treći poraz. Gruzija je savladala ekipu Irfana Smajlagića rezultatom 22:19 i tako ona stigla do prve pobjede.

Nekadašnji selektor „zmajeva“ Dragan Marković mišljenja je kako je ovoj generaciji potrebno mnogo više vremena da bi se neke stvari poklopile.

„Nije ta Gruzija baš za odbaciti, kao što ljudi misle. Vidjeli smo da se i oni znaju 'loptati'. Nakon mog odlaska izmijenjalo se dosta selektora, ali i igrača. Oni su relativno kratko vrijeme zajedno, teško je bilo uigrati stvari koje su jako važne za ovo veliko takmičenje. Međutim, izgledali su kao da mogu puno više, a teško je sada davati neku analizu“, rekao je Marković za MONDO pa dodao:

„Vidim da i Pipe (op.a Irfan Smajlagić) traži rješenja, određenih igrača nema više. Nakon one utakmice u Crnoj Gori, sigurno da smo svi očekivali bolji nastup na Evropskom prvenstvu. Sigurno da su i oni razočarani, što se kaže moglo je biti malo više želje to je ono što im većina zamjeri. Taj govor tijela nije bio na reprezentativnom nivou.“

Trener pančevačkog Dinama smatra da su „zmajevi“ bili u grupi koju su mogli proći, ali da su možda to uzeli „zdravo za gotovo“.

„Možda smo ušli olako, jer je grupa bila možda i najlakša među grupama. Nakon ovoga bitno je da znamo gdje smo i šta smo.“

Izvor: Eibner-Pressefoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Poslije katastrofe od Holandije u drugom kolu Evropskog prvenstva, golman "zmajeva" Benjamin Burić je ljutito novinarima u miks zoni u Manhajmu odgovorio da za komentar pitaju selektora BiH Irfana Smajlagića.

Selektor je na njegovu izjavu odgovorio da je "sve ok između njih", ali je Burić u posljednoj utakmici ostao na tribinama. Selektor je kao razlog za taj potez naveo rotaciju igrača i stvaranje perspektive u reprezentaciji.

Marković je za naš portal prokomentarisao i ovu situaciju.

„Bio bih sretan da razlog tome nije sukob između njih dvojice. Obojica su veliko ime bh. rukometa, ako se trener odlučio da da priliku mlađem golmanu onda svaka čast. Bitno da se vidjeli na utakmici sa Crnom Gorom da mogu puno bolje i da se mogu nositi sa Holandijom i Gruzijom. Treba malo strpljenja, jer je tu puno novih igrača. Igrača koji debituju prvi put, a da nisu ni bili juniorski reprezentativci“, rekao je Marković.

Jedna pobjeda na velikim takmičenjima

Reprezentacija BiH je do sada učestvala na četiri velika takmičenja – tri puta na evropskim i jednom na Svjetskom prvenstvu. Jedinu pobjedu ubilježili smo upravo pod vođstvom Markovića na Svjetskom prvenstvu 2015. godine kada su „zmajevi“ savladali Iran.

Kada je u pitanju period koji slijedi, Marković smatra kako je prije svega potrebno vremena, ali i juniorski pogon u kojem će igrači debitovati i koji će biti baza seniorskom timu.

„Nisam upućen u dešavanja u savezu i ne volim, posebno kad ne ide, svi se prave pametni. Ja sam za stabilizaciju odnosa, stvara se nova reprezentacija. Generacija koju sam ja izveo je podigla tu ljestvicu na nivo koji mi u datim momentima ne zaslužujemo, tad smo se nosili sa Danskom, Njemačkom, Islandom i ostalim velikim ekipama. Trebamo biti svjesni da je ovo nova reprezentacija i da im je potreban kontinuitet. Ne smije se desiti da igrač debituje u reprezentaciji na seniorskom nivou. Potreban nam je taj juniorski pogon, koji će biti baza seniorskoj ekipi. Ima tu puno posla prije velikih utakmica i takmičenja. Treba strasti, treba analizirati gdje, šta, kako i sigurno da će se iduće Evorpsko prvenstvo bolje iskoristiti“, zaključio je nekadašnji rukometaš banjalučkog Borca razgovor za Mondo.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC