• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo što je uradio Novak nije viđeno 50 godina!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković je razbio Adrijana Manarina, a koliko je bio dominantan govori i ovaj podatak.

 Novak Đoković osvojio prva dva seta bez izgibljenog gema  Izvor: Agn Foto/IPA Sport/ipa-agency.ne / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Đoković se poslije malog štucanja u prva dva kola Australijan opena prikazao u dobroj formi protiv Tomasa Martina Ečeverije u trećem, a onda je u četvrtom jednostavno zgazio Adrijana Manarina. Ovaj 35-godišnji francuski teniser se i sam našao u šoku kada je posle dva seta ostao bez osvojenog gema, pa smo vidjeli njegovu hit reakciju na takav rasplet događaja.

Trenutno 19. teniseru svijeta je bilo jasno da ovakvom Đokoviću ne može ništa, a ovaj meč između Đokovića i Manarina je istorijski. Takav nije viđen u istoriji tenisa otkako je 1973. godine početo sa pravljenjem ATP liste. 

U posljednjih 50 godina koliko se gleda ATP lista nikada se nije desilo da na grend slemu neko dobije prva dva seta protiv top 20 igrača sa liste sa nulom! Ovo je prvi put, a vjerovatno će dugo ostati i jedini. 

Nije Novaku Đokoviću ovo prvi put da dobije prva dva seta sa nulom, to je već uradio na US Openu 2011. godine kada je savladao Argentinca Karlosa Berloka 6:0, 6:0. 6:2 u drugom kolu. Ipak Berlok je najviše bio rangiran kao 37. na ATP listi i nikada nije ni prišao da bude u top 20. 

Sada Novaka čeka još jedan dobro rangiran rival, u pitanju je Amerikanac Tejlor Fric. Nekada peti teniser svijeta bi poslije Australijan opena mogao opet da uđe u najboljih deset na svijetu, a u četvrtom kolu je savladao Stefanosa Cicipasa. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC