• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miomir Kecmanović nije uspio da napravi iznenađenje protiv Karlosa Alkaraza pošto je španski teniser igrao fantastično, sve vrijeme.

 Australijan open Miomir Kecmanović Karlos Alkaraz uživo prenos Izvor: Fonet AP/Louise Delmotte

Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspio da se plasira u četvrfinale Australijan opena pošto ga je nadigrao jedan od najboljih tenisera svijeta Karlos Alkaraz. Iako je Miša pružio dobar otpor u prva dva seta, jednostavno u trećem nije imao snage nakon napornih mečeva koje je igrao do sada u Melburnu. Na kraju, za manje od dva sata - 3:0 (6:4, 6:4, 6:0).

Kecmanović je igrao dobro na svoje servis-gemove u uvodna dva seta, mučio je Alkaraza u brojnim gemovima, ali kako je meč proticao tako je Španac još samo dodatno dizao tempo i u njemu Srbin nije mogao da izdrži.

U četvrtfinalu (srijeda) igraće protiv Aleksandera Zvereva.

11:03

KRAJ!

Karlos Alkaraz je pobedio Miomira Kecmanovića za plasman u četvrtfinale Australijan opena 3:0 (6:4, 6:4, 6:0). Nažalost, Miša je nakon dva dobra seta ostao bez snage, dok je Španac igrao kao da mu život zavisi od tog seta.

11:00

0:5 - Ovo već boli!

Alkaraz ne da ne popušta, nego diže formu i napravio je i treći brejk u ovom setu i servira za set.

10:52

0:3 - Opet brejk!

Alkaraz je napravio i drugi brejk, igra kao da gubi, tako da ga je Kecmanović sad već u bezizlaznoj situaciji.

Izvor: Fonet AP/Andy Wong

10:42

0:1 - Brejk!

Šteta, odmah na startu trećeg seta Alkaraz pravi brejk i vodi protiv Kecmanovića 1:0.

10:36

2:0 - Set za Alkaraza!

Vrhunski drugi deo seta za Alkaraza koji dobija 6:4 i vodi 2:0 u setovima.

10:32

4:5 - Brani set-loptu Kecmanović!

Uspeo je Alkaraz da dođe do još jedne brejk šanse, ali hrabra igra Kecmanovića na mreži. Uspeo je da produži ovaj set, videćemo da li može i više od ovoga!

Izvor: Fonet AP/Andy Wong

10:22

3:4 - Brejk!

Šteta, vrhunski gem je odigrao Alkaraz i uspeo da dođe do brejka, vrhunski uspeva da iz defanzive pređe u napad.

10:15

3:2 - Ne popušta!

Vrlo sigurni servis-gemovi za Kecmanovića, Alkaraz sada već deluje zabrinuto.

Izvor: Profimedia/Paul Crock / AFP

10:09

2:1 - Odličan gem!

Pokušao je kao i u prvom setu Alkaraz da odmah napadne Kecmanovića, igralo se na razliku, ali opet vodi Srbin.

10:04

1:1 - Šteta!

Odličan tenis igra Miomir Kecmanović, pružio je više nego dobar otpor Alkarazu, posebno ga muči na mreži i za sada neke njegove poteze Španac ne može ni da pročita, kao što Miša ima problem i sa njegovim drugim servisom. "Kik" za sada baš pomaže Alkarazu i kada ne igra sjajno!

9:54

Alkaraz vodi 1:0!

Imao je 30:15 u ovom gemu Miša, ali nažalost Karlos Alkaraz vodi 1:0 posle prvog seta. Dobio je set 6:4!

Izvor: Profimedia/Paul Crock / AFP

9:49

4:5 - Sjajan gem!

Miomir Kecmanović je više nego dobro odigrao u tri od četiri svoja servis gema, ali nažalost Karlos Alkaraz će servirati za 1:0.

9:47

3:5 - Blizu!

Odigrao je Kecmanović jedan od najlepših poena na turniru, uspeo je na neverovatan način, unazad da odigra reketom i da nadmudri Alkaraza, ali i dalje je Španac jako siguran na svoje gemove, čak i kada ima drugi servis.

9:44

3:4 - Tu je!

Suočio se sa brejk loptama na svoj servis, ali uspeo je da odgovori Kecmanović i ostaje u meču.

9:34

2:3 - Bravo, Mišo!

Kecmanović uspeva da dođe do drugog gema uz mnogo borbe, nije dozvolio Alkarazu odmah da se žestoko odlepi. Dobio je nekoliko težih poena i pokazao zube.

9:30

1:3 - Presiguran za sada!

Ušao je u fantastičnom ritmu Alkaraz u ovaj meč i odmah je potvrdio brejk, Kecmanović mora da "obori" tempo.

9:24

1:2 - BREJK!

Nije dobro, uz mnogo sreće Alkaraz dolazi do brejka već u trećem gemu...

9:21

1:1 - Dobar start!

Dobio je Miomir prvi gem u setu, ali onda Alkaraz pokazuje zašto je jedan od najboljih na svetu. Moćan servis gem za mladog tenisera iz Mursije.

9:16

Počinjemo!

Srećno, Miomire! Pokaži Alkarazu da nije svejedno ni protiv jednog Srbina...

9:06

Šta kaže Miša?

"Neće biti lako sa Alkarazom, fantastičan je. Igrali smo pre dve godine, od tada se nismo susretali. Uradio je mnogo toga i neće biti lako, moram da igram na svom najboljem nivou, videćemo šta će biti. Karlos je agresivan i to je razlog zašto osvaja poene, kad je teško i neizvesno, on ide po poene, napada i toga moram da se pazim. Igraću slobodno i probaću sve", naglasio je Kecmanović pre meča.

Izvor: YouTube/Australian Open/Screenshot

8:53

Jedini meč? Dobio je Alkaraz...

Jedini dosadašnji meč Alkaraz i Kecmanović su odigrali 2022. godine u Majamiju, kada je Španac krenuo u pohod na Đokovića i bio 14. na svetu. Tada je pobedio 2:1 uz dosta muke - 6:7, 6:3, 7:6.

8:52

Novak ima savet!

"Miša je igrao fenomenalno, izvukao poslednja 2 meča u 5 setova, spasavao meč lopte protiv Štrufa i Pola i to protiv Nemca na manjem terenu, gde su drugačiji uslovi - brža podloga, pa samim time i brža igra. Izuzetno mi je drago da je ušao u četvrto kolo i smatram da je to potpuno zasluženo, jer je veliki radnik i veoma posvećen i koliko se trudi da napreduje. Na neki način me ne iznenađuje što beleži odlične rezultate", rekao je Nole i najavio da će ovo biti Mišina sezona

"Naravno, biće izuzetno teško jer je Alkaraz jedan od najboljih igrača na svetu i znamo kakav kvalitet poseduje. Miša ga dobro poznaje i siguran sam da će ga dobro analizirati. Mislim da će biti fizički spreman i da je to jako bitno jer će tu biti dosta iscrpljujućih dugih razmena u meču koji bi mogao da traje tri, četiri, pet sati - koliko god. Apsolutno mislim da ima šansu u tom meču, jer ima izuzetno čvrstu igru sa osnovne linije, vidim da je napravio značajan napredak i u servisu, gde sada servira i preko 200 km/h. Juče sam u par navrata video da je odservirao asove koji pre možda nisu bili karakteristični za njega. Ako bude dobro servirao, to će mu mnogo pomoći jer će na takav način uspeti da osvoji te toliko potrebne 'lake, slobodne poene' i time takođe vrši konstantan pritisak na Alkaraza. Važno je da time ima i varijacije u igri, ali i da je u poziciji da Alkarazu oduzima vreme i ne da mu da se razigra."

Izvor: Agn Foto/IPA Sport/ipa-agency.ne / Shutterstock Editorial / Profimedia

8:48

Dobro došli u MONDO live!

Srpski teniser Miomir Kecmanović danas od 9 časova igra protiv Karlosa Alkaraza za mesto u četvrfinalu Australijan opena. Jasno je da je drugi teniser sveta veliki favorit u ovom meču, ali videli smo već kako je Kecmanović dobro igrao do sada u Melburnu i pokušaće da dođe do najvećeg uspeha na grend slemovima u karijeri.

Ostanite uz MONDO, pratićemo meč iz minuta u minut.

UKRATKO

  • Miomir Kecmanović - Karlos Alkaraz (6:4, 6:4, 6:0).
  • Alkaraz će u četvrtfinalu igrati protiv Zvereva
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije