• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković igra za finale protiv "novog Novaka": Njihovi dueli postaju klasik, a već je uspijevao da pobijedi Srbina!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković je prvo savladao Tejlora Frica, a onda je saznao sa kim će igrati u polufinalu Australijan opena.

 Novak Đoković protiv Janika Sinera u polufinalu Australijan opena Izvor: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Rano jutros po našem vremenu Novak Đoković je izašao na teren i prije nego što je otkucalo podne završio je posao u meču sa Tejlorom Fricom. Savladao je Amerikanca u četiri seta i plasirao se u polufinale Australijan opena gdje će igrati sa Janikom Sinerom.

Mladi Italijan je još jednom potvrdio klasu i najavio da u budućnosti može da napadne ne samo grend slem titule već i prvo mjesto na ATP listi. Sada je savladao Andreja Rubljova 6:4, 7:6, 6:3 i tako je zakazao meč sa Novakom.

Uspio je u prvom setu da u petom gemu odigra perfektno i dođe do brejka bez izgubljenog poena i došao je do prednosti. U drugom setu nije bilo brejkova, a poslovično nervozni Rubljov nije uspio da se iskontroliše i izgubio je u taj-brejku, dok je u trećem setu bio dovoljan još jedan brejk da Siner prođe dalje.

Do sada su Novak Đoković i Janik Siner odigrali šest mečeva, a Srbin je pobijedio četiri puta. Prvi put su se sastali 2021. godine u Monte Karlu, gdje je Đoković bio bolji kao i na Vimbldonu 2022. i 2023. godine. Zatim su imali dva susreta na Završnom mastersu sezone gdje je Siner bio bolji u grupi, a Novak u finalu, a u polufinalu Dejvis kupa Italijan je pobijedio 6:2, 2:6, 7:5.

Siner koga su dugo upoređivali sa Novakom zbog stila igre, ali i kvaliteta tenisa koji pruža trenutno je četvrti na ATP listi, a gledajući rezultate u prethodnoj godini malo je tenisera koji toliko mogu da namuče Đokovića kao on.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC