• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Albanac iz Zagreba uništio najveću borbu vijeka!

Autor Dragan Šutvić

Meč Fjuri - Usik otkazan je zbog posjekotine na licu Britanca, koji mora da miruje.

 Alnabac iz Zagreba kriv za otkazivanje meča Usik Fjuri  Izvor: Instagram/agron_smakici/printscreen

Tajson Fjuri ne može u ring, a zbog toga propada bokserska borba vijeka! Spektakl koji je trebalo da bude na programu 17. februara otkazan je jer "Kralj Cigana" ne može na megdan Oleksanderu Usiku, ukrajinskom borcu koji je trenutno najbolji teškaš na svijetu.

Razlog za to je posjekotina na licu Britanca, zbog koje mora na pauzu. Navodno, Fjuri je zaradio posekotinu u blizini oka koju će morati da ušije, a zbog toga i da propusti pripreme za meč. Izgleda da je za tu Tajsonovu povredu "krivac" Agron Smakići, hrvatski borac albanskog porijekla i njegov sparing partner.

Smakići već godinama sparinguje sa najboljim svjetskim teškašima, a na njegovom Instagram profilu može se vidjeti i da je za neke mečeve pripremao Entonija Džošuu. Njih dvojica su očigledno u veoma bliskim odnosima, pošto imaju nekoliko zajedničkih fotografija sa treninga. Ovog puta Agron je bio sparing partner Tajsona Fjurija i čini se da je malo pretjerao u namjeri da pripremi Britanca za napad na šampionske pojase.

Fjuri i Usik je trebalo da odrade borbu u kojoj bi na talonu bila četiri pojasa - pobjednik meča postao bi šampion u organizacijama WBA, WBC, WBO i IBF. Takođe, ovaj meč bio je "težak" 100 miliona funti i mnogi ljubitelji boksa opisivali su ga kao najveći u ovom vijeku. Ipak, borbe u Rijadu sasvim sigurno neće biti jer Fjuri mora da miruje čitave dvije nedjelje. Ovo je Agron Smakići:

Pošto je jasno da meč Fjurija i Usika neće biti održan, već se javio hrvatski bokser Filip Hrgović. On želi da "upadne" kao zamjena i da se odmjeri protiv Ukrajinca, za kojeg smatra da mu je dužan borbu za šampionske pojaseve. Najveći meč Hrgovićeve karijere mogao bi da se organizuje sasvim slučajno, ali on je siguran u sebe i spreman je da se u kratkom roku pripremi za najbitniju borbu u životu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC