• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Srbija Japan uzivo prenos Arenasport Svjetsko prvenstvo u vaterpolu
 Srbija Japan uzivo prenos Arenasport Svjetsko prvenstvo u vaterpolu

Srbija pregazila Japan na Svjetskom prvenstvu! Muke, pa spektakl - još dvije pobjede do Pariza!

Reprezentacija Srbije je savladala Japan (17:10) na početku Svjetskog prvenstva u Dohi.

 Srbija Japan uzivo prenos Arenasport Svjetsko prvenstvo u vaterpolu Izvor: Profimedia/IMAGO
15:06

KRAJ MEČA - 17:10!

Reprezentacija Srbije je savladala Japan (17:10) na poečtku Svetskog prvenstva u Dohi i napravila prvi korak ka nokaut fazi. Podsećamo, ovo je poslednja prilika da Srbija obezbedi vizu za Olimpijske igre!

15:02

31. minut - Iz trećeg pokušaja, 16:10!

Pokušali su Japanci da se vrate sa dva gola u nizu, ali Đorđe Lazić postiže pogodak iz trećeg napada Srbije - nakon dve pogođene prečke. Srbija ponovo ima šest golova prednosti i još samo minut do kraja meča u kom beleži pobedu.

14:56

28. minut - Uh, uh, uh, 15:8!

Kakav pogodak Ranđelovića! Sa velike udaljenosti je probao vaterpolista Srbije i pogodio, za potvrdu pobede protiv Japanaca.

14:53

25. minut - Gazi Srbija, 14:8!

Ima da se igra još sedam minuta u prvom kolu Svetskog prvenstva, ali Srbija je pobedila Japance na otvaranju takmičenja. Šest golova u nizu, za osam minuta igre i sada je prednost izuzetno ubedljiva.

14:48

24. minut - Rapsodija, 13:8!

U poslednjem minutu treće četvrtine nastavlja se impresivna serija Srbije. Dušan Mandić pogađa sa distance za peti gol u nizu Srbije, pa ćemo u poslednji kvartal ući sa ubedljivom prednošću.

14:43

21. minut - Igra se Srbija, 12:8!

Serija 4:0 završena je golom Strahinje rašovića i tajm-autom selekcije Japana, koja je u trećoj deonici potpuno pogubila konce. Nakon što su na početku ovog perioda uspeli da izjednače, Japanci su prestali da igraju vaterpolo, što Srbija brutalno kažnjava u nekoliko uzastopnih napada!

14:40

TAJM-AUT, 10:8!

Selektor Srbije je zatražio tajm-aut kako bi organizovao napad Srbije u kojem delfini mogu da dođu do tri gola prednosti. Ukoliko bi sada Srbija postigla gol, na sredini treće deonice bi imala ogromnu prednostt.

14:36

17. minut - Bomba, 9:8!

Fantastičan je bio Sava Ranđelović, raspalio je sa velike udaljenosti i pocepao odbranu Japanaca. Sada se lakše diše...

14:31

POLUVRIJEME - 8:7!

Reprezentacija Srbije imala je čak i tri gola prednosti u drugoj deonici, ali nije na sjajan način okončala ovaj deo meča. Na kraju je golman Filipović morao da zaustavi udarac koji je Japancima mogao da donese i izjednačenje, a u poslednjem napadu druge četvrtine delfini nisu uspeli da postignu gol za mirniji nastavak meča.

14:27

15. minut - Sa distance, 8:5!

Još jedan gol Jakšića sa velike udaljenosti i sada je već izvesno da će Srbija na poluvremenu imati prednost. Trenutno delfini imaju tri gola prednosti protiv Japanaca.

14:23

12. minut - Dušan Mandić, 7:5!

Da ne bude problema... Imali su Japanci napade za izjednačenje, ali kada ih već nisu iskoristili Mandić ih kažnjava sedmim golom Srbije.

14:21

11. minut - Japan se vraća, 6:5!

Pomalo neočekivano, Japanci su našli igru i u pozicionom napadu. Dva šuta sa distance i dva pogotka u uzastopnim napadima, pa je ponovo drama u Dohi.

14:17

9. minut - Može i Jakšić, 6:3!

Sada već Srbija postavlja stvari na svoje mesto! Pogodio je Nikola Jakšić sa distance, a zatim se u kontri poigravao sa golmanom Japana za ubedljivih +3 na početku druge deonice!

14:14

KRAJ PRVE ČETVRTINE - 4:3!

Japanci su silovito krenuli u meč, ali su nakon tri realizovana napada u ptopunosti stali. Gotovo šest minuta nisu postigli gol, a Srbija je za to vreme preokrenula rezultat, iako je u dva navrata imala po dva gola zaostatka.

Sasvim očekivano, Japanci igraju veoma brz vaterpolo, a do sada su uglavnom plaćali cenu zbog takvog stila u kasnijoj fazi mečeva, kada igrače stigne umor.

14:13

8. minut - Srbija vodi - 4:3!

U poslednjoj sekundi prve deonice Lukić postiže svoj prvi gol na utakmici i Srbiji donosi prvu prednost protiv Japanaca!

14:10

6. minut - Filipović, 3:3!

Neverovatna intervencija golmana Srbije! Glavom je intervenisao i loptu odbio na prečku, a zatim i preko gola koji brani. Japanci su imali zicer za novu prednost, ali nisu uspeli da postignu gol iz kontre.

14:07

4. minut - Egal, 3:3!

Biće ovo izuzetno efikasan meč, ako je suditi po njegovom početku. Srbija se prvi put na meču odbranila, a nakon pogođenje prečke gola Japana najbolje se snašao Ubović. Ukrao je loptu pred golom i zatim pogodio mrežu za izjednačenje, a to mu je drugi pogodak na ovoj utakmici.

14:05

3. minut - Mandić, pa Ubović, 2:3!

Uspela je Srbija prvi put na meču da psotigne pogodak, preko Dušana Mandića koji je povratnik u nacionalni tim u odnosu na prethodno Svetsko prvenstvo. Japancio su realizovali i treći napad na meču, ali je Nemanja Ubović drugi put smanjio prednost azijske selekcije.

14:03

2. minut - Loš početak, 0:2!

Igra se tek nešto malo više od minuta u Dohi, a Japanci već imaju dva gola prednosti protiv Srbije. Brzi napadi Japanaca,l karakteristični za njihovu igru, napravili su mnogo problema na početku meča!

13:55

Sastav Srbije!

Ovo su vaterpolisti na koje računa selektor Stevanović:

  • Branislav Mitrović (1985, Turkvan, 235 utakmica, jedan gol, šesti put na SP, golman)
  • Dušan Mandić (1994, Ferencvaroš,240 – 408, šesti put na SP, nezgodna desna strana)
  • Nemanja Ubović (1991, Vuljagmeni, 103 – 94, treći put na SP, centar)
  • Strahinja Rašović (1992, Vašaš, 151 – 283, četvrti put na SP, zgodna leva strana)
  • Viktor Rašović (1993, Nojzi la Sek, 141 – 89. četvrti put na SP, nezgodna desna strana)
  • Nikola Jakšić (1997, Novi Beograd, 170 – 179, šesti put na SP, bek, kapiten)
  • Sava Randjelović (1993, Vašaš, 231-102, šesti put na SP, bek)
  • Radomir Drašović (1997, Novi Beograd, 114 – 123, četvrti put na SP, bek)
  • Nemanja Vico (1994, Primorac, 86 – 60, četvrti put na SP, centar)
  • Đorđe Lazić (1996, Breša, 79 – 68, četvrti put na SP, centar)
  • Đorđe Vučinić (1999, Novi Beograd, 45 – 66, drugi put na SP, bek)
  • Radoslav Filipović (1997, Oradea, 13, debitant, golman)
  • Luka Gladović (2006, Partizan, 2-2, debitant, nezgodna desna strana)
  • Lukić Nikola (1998, 26 – 25, Novi Beograd, drugi put na SP, zgodna leva strana)
  • Jakšić Petar (2001, 9 – 4, Partizan, debitant, bek)
13:45

Šta treba Srbiji?

Na Olimpijskim igrama u Parizu učestvovaće 12 reprezentacija, a osam ulaznica već je podeljeno timovima širom sveta. Francuska će igrati olimpijski turnir kao njegov domaćin, a učešće su obezbedile još i Mađarska, Grčka, Japan, SAD, Španija, Južna Afrika i Australija.

Na Svetskom prvenstvu u Dohi Srbiji će biti dovoljno da se plasira u četvrtfinale. Ukoliko izabranici Uroša Stevanovića stignu do tog rezultata, u Parizu će braniti zlatne medalje osvojene 2016. i 2021. godine, na prethodna dva izdanja Olimpijskih igara.

13:35

Format takmičenja!

Učesnici Svetskog prvenstva u vaterpolu podeljeni su u četiri grupe i svaka ima po četiri ekipe. U grupi C nalaze se Srbija, Crna Gora, SAD i Japan, a samo prvoplasirani tim ima direktan prolaz u četvrtfinale takmičenja. Drugoplasirani i trećeplasirani timovi igraće osminu finala, odnosno boriće se za mesto među osam najboljih timova na svetu. Poslednjeplasirana ekipa iz grupe doigravaće za plasman od 13. do 16. mesta.

13:20

Dobar dan!

Vaterpolo reprezentacija Srbije počinje učešće na Svetskom prvenstvu, a ovaj turnir je ujedno i kvalifiakcioni za Olimpijske igre koje se kasnije ove godine održavaju u Parizu. Zbgo toga je dobar rezultat veoma važan!

UKRATKO

Srbija - Japan

učitaj još +

UKRATKO

Prvi meč na Svjetskom prvenstvu

učitaj još +

UKRATKO

Srbija hoće olimpijsku vizu

učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije