• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kontroverzni teniser otišao u penziju! Nije volio Novaka Đokovića, čak se tukao s njim!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ernest Gulbis i zvanično je otišao u penziju.

 Ernest Gulbis otisao u penziju nije volio Novaka Djokovica Izvor: Mike Frey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ernest Gulbis (35) je teniser koga kada spomenete malo ko pomisli prvo na teren ili neki veliki uspjeh. Poput recimo polufinala Rolan Garosa 2014. i poraza od Novaka Đokovića. Njegovo ime uglavnom je vezano za kontroverze, ponašanje koje je na ivici sportskog, lomljenje reketa, pa i tome da je rijetko kada pazio šta priča u javnosti.

Uvijek je govorio ono što misli, nije ga bilo briga šta će drugi reći, pa je zbog toga često bio na udaru i navijača i drugih igrača. Njemu su mnogi predviđali veliku karijeru. Uostalom, činjenica da je trenirao u akademiji čuvenog Nikole Pilića zajedno sa Novakom Đokovićem najbolje govori o potencijalu koji je imao.

Na kraju zbir od šest titula i 10. mjesto na ATP listi kao najbolji rezultat. "Bili smo zajedno u akademiji, a sve je krenulo naopako kada je Gulbis došao. Novak i on su bili potpuno različiti po karakteru. Nisi mogao da ih skloniš sa terena ni poslije šest-sedam sati treninga. Po tome su bili slični, po svemu ostalom sušte suprotnosti. Često su se svađali, tukli, bili su u sukobu. Imali su velike ambicije i ponos, pa su rješavali konflikte fizičkim obračunom", ispričao je Kozmin Georgesku koji je bio sa njima u akademiji.

Da stvari nisu bile dobre između Letonca i Srbina potvrdio je i on sam. "Ne volim nekoliko igrača, među njima je i Đokovića. Znam ga od kada je imao 12 godina, bio je običan dječak. Promijenio se mnogo poslije prvog velikog trijumfa, vidjelo se to u njegovim očima, gleda nas drugačije. Osjećam promjenu u njegovoj ličnosti i takve ljude ne volim, one koji se mijenjaju zbog uspjeha i novca. Zato se ja trudim da se ne mijenjam", ispričao je Gulbis 2013. godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC