• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slom bivšeg šampiona Njemačke - ispadaju u treću ligu! Poslije najveće pobjede sve krenulo po zlu

Autor Dragan Šutvić

Jedan od najvećih njemačkih klubova je pred totalnim kolapsom!

 Minden ispada u treću ligu  Izvor: Profimedia/IMAGO

U novembru 2022. godine djelovalo je da će Minden biti jedno od najvećih iznenađenja Bundeslige u sezoni 2022/23. Tada su savladali Fuhse iz Berlina 32:27 na svom terenu i djelovalo je da će "zeleni" uspjeti da se izbore za gornji dio tabele. Fuhse je do kraja sezone uspio da osvoji Ligu Evrope, a Minden je ispao iz lige. I to nije bio kraj mukama!

Do kraja sezone 2022/23 oni su u 34 kola imali pet pobjeda i tri remija, pa su sa samo 13 bodova bili pretposljednji u ligi, a onda umjesto da se bore za povratak u najviši rang sada su pred ispadanjem iz druge lige! Dvostruki šampion Njemačke i jedan od najvećih klubova u ovoj državi je na pretposljednjem mejstu na tabeli druge Bundeslige i sa 11 bodova iz 22 meča su u zoni ispadanja!

Na 12 kola prije kraja oni imaju tek pet pobjeda u ovoj sezoni, a na bod su od Vinhorsta koji je prvi iznad crte, a samo je Aue lošiji ove sezone od nekadašnjeg velikana. Koliko bi ovo bio loš rezultat za Minden govori i to da od osnivanja Bundeslige oni nikada nisu igrali treći rang takmičenja. 

Izvor: Profimedia/IMAGO

Osim dva osvojena naslova prvaka Njemačke u istoriji imaju i tri osvojena kupa, a velikanu sa sjeverozapada Njemačke nisu pomogli ni srpski rukometaši. Lijevi bek iz Bačke Palanke Milan Vignjević, inače osvajač bronze sa Srbijom na Mediteranskim igrama u Oranu je prošle godine nosio dres kluba, ali se povrijedio i brzo završio sezonu. Sada je u ekipi Danilo Radović, koji je takođe preko Lavova iz Bačke Palanke i Spačve iz Hrvatske došao u Minden. 

Ipak ovaj klub se i sa njima u sastavu muči, a u kakvoj su formi govori i to da su u seriji od sedam poraza. Posljednju pobjedu imali su početkom decembra protiv Ludvigshafena 31:29, a prije toga su takođe zaređali pet poraza. Ukoliko se nešto ne promijeni do kraja sezone mogli bismo jedan istorijski klub da vidimo u poluamaterskom takmičenju! 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Više vijeszi iz rukometa

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC