• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković u Americi već zbrisao rivale: Došao po svoje titule, a ostali bez šansi da ga stignu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sa Novakom nema borbe, jednostavno on ostaje prvi šta god da se desi.

 Novak Djokovic prednost na ATP listi Izvor: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Nastavlja se vladavina Novaka Đokovića, ovog ponedjeljka je započeo 414. nedjelju na vrhu ATP liste. Iako ne igra na trunirima i tek će se naći na terenu tek od narednog utorka ili srijede u Indijan Velsu on je povećao svoju prednost.

Novak Đoković je prvi na listi sa 9.855 bodova, a sledi Karlos Alkaraz sa 8.805 bodova i sada je razlika veća od 1.000 poena. Na trećem mjestu se sve više približava Janik Siner sa 8.270 bodova nakon osvajanja pehara u Roterdamu, dok je Danil Medvedev pao na četrvto mjesto sa 8.265.

Jedina dvojica iz vrha ATP liste koja su uzimala prvo mjesto Novaku sada su ostala bez jednog dijela bodova, a Janik Siner najavljuje napad na prvu poziciju. Ipak, to se neće skoro desiti!

NOVAK GLEDA MESIJA I ČEKA DA POBJEGNE SVIMA!

Izvor: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Mogao je Novak opušteno da gleda meč LA Galaksija i Inter Majamija i uživa u golovima Lionela Mesija i Dejana Joveljića jer je nakon posljednjih rezultata na ATP turu siguran na prvom mjestu do 8. aprila 2024. godine. Karlos Alkaraz prvo nije odbranio titulu u Buenos Ajresu, pa je u Riju zbog povrede odustao poslije samo dva odigrana poena, dok je Danil Medvedev preskočio Roterdam i ostao bez 500 poena.

Uz sve to dolazi američki dio turneje gdje ćemo konačno gledati Đokovića u Majamiju i Indijan Velsu gdje ne brani ni bod, a njegovi rivali će teško moći da poboljšaju svoj učinak. Kada im se oduzmu bodovi iz prošle godine na ovim turnirima Janik Siner je u najboljoj poziciji sa 7.910 poena, zatim slijedi Karlos Alkaraz sa 7.805, a Danil Medvevev ima 6.915. To znači da je Novak praktično na skoro 2.000 bodova daleko od rivala i već u Indijan Velsu bi sa bodovima mogao da osigura još dužu dominaciju i prelazak 420 nedjelja na vrhu ATP liste.

Ipak ono što najviše raduje njegove navijače je povratak na teren i to na mjestima na kojima je u prošlosti dominirao. U Indijan Velsu je posljednju titulu osvojio 2016. godine i ima ih pet, a u Majamiju je šest puta dizao pehar, posljednji put takođe 2016. godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC