• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muzaferija izborila plasman u finale Svjetskog kupa

Autor Haris Krhalić

Otkazivanjem posljednje trke slaloma, Elvedina Muzaferija ovjerila je svoju kartu za završnicu Svjetskog kupa.

 Elvedina Muzaferija Izvor: PR tim Elvedina Muzaferija

Posljednja trka spusta prije završnice Svjetskog kupa za žene otkazana je danas, nakon što je loše vrijeme onemogućilo održavanje zvaničnog treninga, što jeste preduslov za održavanje takmičenja u ovoj disciplini.

Ovim otkazivanjem, najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija, koja je u predhodnim utrkama skupila 69 bodova u spustu te se pozicionirala na 23. mjesto u ukupnom poretku discipline, ovjerila je svoju kartu za završnicu Svjetskog kupa koja će biti održana u austrijskom Zalbahu od 22. do 24. marta.

Međunarodna skijaška federacija (FIS) donijela je danas odluku da se u Kvitfejlu u subotu i nedjelju, održi dupli supervelesalom, što je dodatna šansa za našu najbolju takmičarku, koja u ovoj disciplini trenutno kotira na 29. poziciji, s 33 osvojena boda.

“Prije svega želim čestitati Dan nezavnisnosti Bosne i Hercegovine svim građanima. Nadam se da uživate u ovom danu i da slavite. Naravno da mi nije drago što je trka otkazana, ali u neku ruku i jeste zato što je FIS odlučio da će sutrašnju utrku spusta, zamijeniti utrkom Super-G-ja koja je otkazana proteklog vikenda u Italiji, i to znači da ću imati puno veće šanse da se kvalifikujem u finale Svjetskog kupa i u disciplini Super–G. Nadam se da ćemo se i mi malo bolje posložiti i da ću uspjeti ostvariti i taj cilj. I ako ne, jako sam sretna ovom sezonom. Daću sve od sebe da budem spremna u Saalbachu. Još jednom, uživajte u današnjem danu i budite ponosni na sve Bosance i Hercegovce”, poručila je Viskočanka i članica Ski kluba ZE-2010 u javljanju iz Norveške.

U dosadašnjim trkama Muzaferija je prikupila ukupno 102 boda u Svjetskom kupu, a obje trke superveleslalom u subotu i nedjelju, 2. i 3. marta, počinju u 11 časova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC