• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rubljov vikao na sudiju, pa se žalio: Kazna je smanjena, ATP promijenio odluku

Andrej Rubljov neće ostati bez poena i nagradnog fonda poslije diskvalifikacije sa turnira u Dubaiju.

 Rubljovu smanjena kazna Izvor: Twitter/BastienFachan

Andrej Rubljov napravio je haos na turniru u Dubaiju. Diskvalifikovan je sa takmičenja u polufinalu i to u posljednjem gemu duela sa Aleksanderom Bublikom. Imao je izliv bijesa, počeo je da viče i da se unosi u lice linijskom sudiji.

U prvi mah djelovalo je da će se na tome završiti, ali je sudija znao ruski i rekao je da ga je Andrej psovao i vrijeđao nakon čega je uslijedila diskvalifikacija. Uz to je kažnjen oduzimanjem bodova i nagradnim fondom koji je osvojio. Odmah se Rubljov žalio i dobio je žalbu, bar pracijalno.

Kažnjen je sa 36,400 dolara i neće izgubiti poene. Ta svota novca biće oduzeta od nagrade od 157.755 dolara koliko je zaradio plasmanom u polufinale. To znači da neće izgubiti peto mjesto na ATP listi i da ga, bar za sada, Aleksander Zverev neće prestići. Poslije ovog incidenta mnoge kolege su mu pružile podršku, a neki od njih imali su i nove predloge za ATP.

Tako je Kazahstanac, koji je prošao u finale zbog tog poteza, tražio da se linijske sudije sklone sa terena. "Svake nedjelje dobijamo dokaze zbog čega nemate probleme na turnirima gdje imate tehnologiju umjesto linijskih sudija. Igrači nisu ludi, to je naša strast, igramo za ovo, živimo za ovo, maštamo da igramo ovakve mečeve. Onda se tu pojavi neki sudija koji radi tri godine kao linijski sudija i nešto odlučuje. Da li je Andrej pogriješio? Možda. Da li je sudija pogriješio? Možda", rekao je Bublik.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC