• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak napao još jedan Nadalov rekord - prvo slavi jubilej, a onda otima i ovo Špancu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Rafael Nadal će do kraja karijere gotovo ostati bez rekorda koje drži!

 Novak Đoković juri rekord 400 pobjeda na mastersima Izvor: Cao Yang / Avalon / Profimedia

Rafael Nadal je morao da se povuče sa turnira u Indijan Velsu na sam dan meča sa Milošem Raonićem, a u glavnom žrijebu ga je zamenio Sumit Nagal. Crnogorac sa kanadskim papirima će stoga imati mnogo lakši posao nego što je očekivao, a iskusni 37-godišnji Španac neće imati priliku da poveća svoj rekord. 

"Sa velikom tugom moram da se povučem sa ovog sjajnog turnira u Indijan Velsu. Svi znaju koliko volim ovo mjesto i koliko volim da igram ovdje. To je jedan od razloga zašto sam došao jako rano u pustinju da treniram i da se spremim. Vrijedno sam radio i trenirao i svi znate da sam se za vikend testirao, ali ne smatram da sam spreman da igram na najvećem nivou na ovako bitnom događaju. To nije laka odluka, zapravo je teška ali ne mogu da lažem sebe i hiljade navijača. Nedostajećete mi, ali sam siguran da će turnir biti jako uspješan", napisao je Rafael Nadal poslije odustajanja od takmičenja u kalifornijskoj pustinji. 

Rafael Nadal je sa 406 pobjeda na Mastersima najuspješniji teniser ikada, ali kako stvari stoje i taj rekord bi mogao da padne! Novak Đoković se nalazi na drugom mjestu sa 399 pobjeda i juri da obori jedan od posljednjih rekorda koje drži njegov najveći rival.  Odavno je prestigao Rodžera Federera na trećem mjestu sa 381 pobjedom na mastersima, a sada Novak čeka veliki jubilej. U duelu drugog kola u kome će se sastati sa Australijancem Aleksandrom Vukićem ili Japancem Šinzarom Močizukijem srpski teniser juri 400. pobjedu na mastersima. 

Novak Đoković je tradicionalno imao mnogo uspjeha u Indijan Velsu osvajao je ovaj turnir rekordnih pet puta, a 2011. je u finalu savladao upravo Rafaela Nadala. Španac ima tri titule i igrao je posljednje finale ovde 2022. godine. Sa druge strane Novak je posljednji put nastupio 2019. godine kada ga je u trećoj rundi savladao Filip Kolšrajber. Nakon toga je izbio virus korona, 2020. godine nije bilo turnira, a Sjedinjene Američke Države potom nisu dozvoljavale Novaku da uđe u državu jer nije vakcinisan.

Sada će imati priliku da se priblži Nadalu po broju pobjeda i ako bi osvojio Indijan Vels po šesti put došao bi do 405 pobjeda, jedne manje od Nadala. Svoj učinak kao četvrti na vječnoj listi pobjednika na mastersima pojačao je i Endi Marej. Nekadašnji svjetski broj jedan je u prvom kolu savladao još jednog veterana Davida Gofana 6:3, 6:2 i tako upisao 228. pobjedu. Naredni meč imaće sa Andrejom Rubljovom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC