• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne napadajte Sabalenku, Novak je uradio isto! Poznati novinar brani Bjeloruskinju: Sjetite se deda Vlade!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poznati teniski novinar Bastijen Fašan brani Arinu Sabalenku i koristi Novaka Đokovića kao primjer.

 Novak Đoković igrao na turniru iako mu je umro deda Izvor: Sydney Low / Zuma Press / Profimedia

Arina Sabalenka donijela je odluku da igra na turniru u Majamiju poslije smrti svog dečka Konstantina Koltsova. Njen potez mnoge je iznenadio, od organizatora turnira tražila je samo da ne daje izjave i intervjue poslije mečeva što je prihvaćeno. Međutim, to je izazvalo pravu lavinu komentara po društvenim mrežama.

Uglavnom su bili negativni komentari koji su je osuđivali zbog te odluke, pa se oglasio poznati teniski novinar Bastijen Fašan.

"Svako ima pravo da se na svoj način bori sa tugom i bolom. Za neke, kao što je Arina, to je tako što će da radi ono što najviše voli. U Monte Karlu 2012. godine je Novak Đoković saznao za smrt svog voljenog dede Vlade tokom jutra prije meča. Igrao je i pobjedu je posvetio njemu", podsjetio je Fašan.

U toku noći pojavila se vijest o iznenadnoj smrti Koltsova. Prva informacija bila da je preminuo zbog tromboembolije pluća, odnosno "krvnog ugruška koji se odvojio i putovao kroz krvotok". Međutim, poslije toga stigle su šokantne informacije koje tvrde da je izvršio samoubistvo i da je skočio sa balkona hotelske sobe u Majamiju...

Podsjećanja radi, Novak je za smrt svog dede Vladimira saznao tokom jutarnjeg treninga uoči meča protiv Aleksandera Dolgopolova (Ukrajina). Spekulisalo se da će se povući sa turnira u Monte Karlu, ali to nije učinio. Poslije pobjede je podigao ruke uvis i počeo da plače.

Na tom turniru je u finalu izgubio od Rafaela Nadala, ali je prije tog turnira podigao pehar u Majamiju i baš ga je posvetio svom dedi.

"Ovo je trofej za mog đeda Vladu koji mi je uvijek bio izvor pozitivne energije. Moj heroj i idol, od malih nogu me je naučio da se nikada ne predajem. Ovo je za tebe, moj Vlado", izgovorio je tada Đoković.

Vlado je rođen u Zvečanu na Kosovu i Metohiji, kada je bio mlad dobio je posao u Beogradu i tu se preselio i osnovao porodicu. Vlado mu je deda sa očeve strane, odnosno on je otac Srđana Đokovića.

(MONDO - N.S.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC