• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Što je bio Đoković, ove sezone je on: Potpuna dominacija novog "Broja 2", osvojio je i Majami

U finalu mu protivnik nije mogao ništa, na veliku žalost pubike.

 Janik Siner osvojio Masters u Majamiju Izvor: ELSA / Getty images / Profimedia

Italijan Janik Siner osvojio je Masters u Majamiju, pobjedom protiv 11. nosioca Grigora Dimitrova u nedjelju, 6:3, 6:1. U meču protiv "dželata" Karlos Alkaraza, Italijan nije dopustio Bugarinu da ga iznenadi, već je nastavio svoju spektakularnu sezonu, u kojoj za sada ima skor 22-1- Ujedno, osvojio je prvi put trofej Mastersa na Floridi, poslije poraza u finalima 2021. i 2023. godine.

Iako je publika navijala za autsajdera iz Bugarske, ni na trenutak se nije postavljalo pitanje pobjednika, pa je Italijanu uručen pehar poslije sata i 13 minuta borbe. Publika je skandirala "Gri-Gor", ali Siner nije mario i nije dopustio da bude iznenađen, nakon što je Dimitrov eliminisao Sašu Zvereva u polufinalu.

U duelu za trofej, Siner je 10 godina starijem Dimitrovu (32) dopustio samo jednu brejk-loptu i to je bilo sve što je u ovom trenutku Dimitrov mogao. Poslije ovako dominantnog nastupa, nameće se logično pitanje pred sezonu na šljaci - da li je Janik Siner glavni favorit za titulu na Rolan Garosu?

Ove sezone, Italijan je osvojio Australijan open, pa Roterdam, a onda je igrao u finalu Indijan Velsa i u njemu doživio jedini poraz u 2024, protiv Karlosa Alkaraza. Takvim igrama i nedjeljnim trijumfom u Majamiju, Siner se popeo na drugo mjesto ATP liste i razdvojio je Đokovića na prvom i Alkaraza na trećem mjestu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC