• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siner čvrsto na zemlji nakon trijumfa nad Đokovićem: "Novak je skroz druga liga!"

Autor Dragan Šutvić

Za razliku od Karlosa Alkraza, kome PR služba nije učinila uslugu, Janik Siner stoji čvrsto sa obje noge na zemlji i ne želi da potcjenjuje Novaka Đokovića.

 Janik Siner o Novaku Đokoviću  Izvor: Profimedia/William WEST / AFP

Janik Siner osvojio je prvi grend slem trofej u karijeri tako što je prvo u polufinalu pobijedio branioca titule i najboljeg u istoriji Novaka Đokovića (3:1), a potom je napravio senzacionalan preokret u finalu i savladao Danila Medvedeva nakon pet setova (3:2). 

Kao što tradicija nalaže, Siner se danas Melburnom "šepurio" noseći trofej Australijan opena, dodavši da je "teško predvidjeti šta nosi budućnost, ali da je presrećan što je dio ove teniske generacije". Istakao je da je ona bila neophodna tenisu kako bi se malo "trgnuli" poslije godina dominacije Federera, Nadala i Đokovića, ali ni na koji način nije želio da umanji Novakove rezultate za koje ima samo poštovanje.

S obzirom na to da je najmlađi osvajač Australijan opena još od Novaka Đokovića koji je svoj prvi grend slem podigao baš u Melburnu 2008. godine, Siner se odmah ogradio i još jednom pokazao da je sa obje noge čvrsto na zemlji i da mu u ovom trenutku ne pada na pamet da se poredi sa najveićim ikada.

"Novak je skroz druga liga...", rekao je Siner: "Ja sam samo srećan što sam ove godine osvojio ovaj trofej i vidjećemo šta još to donosi budućnost. Ima još mnogo posla ispred mene, ali ću uživati u tom procesu i videti šta mogu da ostvarim u budućnosti", dodao je mladi italijanski teniser kome, za razliku od Karlosa Alkaraza, nije "pomogla" PR služba odmah proglašavajući kraj ere Novaka Đokovića.

Podsjetimo, upravo je Janik Siner trenutno možda i najbliži da "skine" Novaka Đokovića sa prvog mjesta ATP liste, iako je u ovom trenutku četvrti na svijetu, međutim do Rolan Garosa brani manje bodova od Medvedeva i Alkaraza.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC