• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ona je novi biser srpskog tenisa: Zove se Mia i donijela je pobjedu reprezentaciji

Djevojko, bravo.

 Mia Ristić novi biser srpskog tenisa Izvor: Instagram/miariistic

Bili Džin King kup reprezentacija Srbije pobijedila je u Portugalu selekciju Norveške u Prvoj grupi evroafričke zone, 3:0. Izabranice selektora Dušana Vemića sada se spremaju za utorak i meč protiv Grčke od 11 časova, a radost zbog trijumfa sigurno će učiniti da djevojke nasmijane odu na kratak odmor.

Trijumf Srbiji donijele su Aleksandra Krunić, najiskusnija srpska teniserka, a onda najmlađa Mia Ristić (17), koja je pobijedila najbolje rangiranu Norvežanku u Portugalu, Malenu Helgo (388. na svijetu), u dva seta, 6:4, 6:4. Potom su trijumf potvrdile još jednom članice dubla, Elena Milovanjović i Lola Radivojević (6:1, 6:3).

Poslije meča i pobjedničkog poena, Mia je blistala.

"Presrećna sam. Uslovi su bili teški, zbog jakog vjetra, ali kako je bilo meni, tako je bilo i protivnici. Uspjela sam da trijumfujem, kao i Aleksandra i bilo ko da nam je protivnik sa suprotne strane mreže mi idemo na pobjedu. Grčka je malo možda jača od Švedske, jer je tu Marija Sakari, ali to nas ne interesuje, hoćemo sve pobjede", rekla je Mia za sajt Teniskog saveza Srbije.

Mia Ristić rođena je u Boru 17. maja 2006, osvojila je 2022. Evropsko prvenstvo u Češkoj za igrače do 16 godina, a prvi profesionalni meč odigrala je iste sezone, u Vrnjačkoj Banji, kada je pobijedila Rumunku Kristinu Dinu.

Selektor Dušan Vemić bio je, naravno, zadovoljan.

"Prvi meč je uvijek pun iznenađenja, ali ovoga puta smo kao favorit opravdali očekivanja. U oba singla i Aleksandra i Mia su se pokazale kao pretežak izazov za Norvežanke, i bolje su igrale na portugalskoj šljaci. Aleksandra je dokazala da nije slučajno lider reprezentacije. Mlada Mia Ristić pobijedila je veoma nezgodnu Malene Helgo. Iako treći meč nije odlučivao pobjednika, uvijek je bitna set i gem razlika. Naše Elena Milovanović i Lola Radivojević nisu dozvolile opuštanje", poručio je selektor Srbije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC