• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Morali da napuste halu, a donijeli Partizanu Kup: Neuništivi crno-bijeli napravili podvig za pamćenje

Rukometaši Partizana osvojili su Kup u utakmici za pamćenje. Vojvodina doživela prvi domaći poraz posle osam meseci.

 Đorđe Ćirković nakon osvajanja Kupa Srbije Izvor: MN PRESS

Rukometaši Partizana pobijedili su Vojvodinu u nevjerovatnom finalu Kupa Srbije "Profesor doktor Branislav Pokrajac" i osvojili prvi trofej crno-bijelih još od 2013. godine. Beograđani su proslavili istorijski uspjeh poslije prekida zbog divljanja navijača, a potom i produžetaka i herojske odbrane golmana crno-bijelih Nemanje Marjanovića dvije sekunde prije kraja drugog produžetka. Pristupilo se potom izvođenju penala, tokom kojih je Bjelorus Barus Puhovski jedini pogodio prečku, a Partizan je to iskoristio i ostvario trijumf za pamćenje golom Veljka Popovića.

Trener Partizana Đorđe Ćirković govorio je emotivno poslije meča.

"Fantastičan je osjećaj osvojiti trofej, prvo zato što je sa mojim Partizanom poslije toliko godina, a drugo zato što smo ga osvojili na ovakav način. Prošli smo kroz tri teška gostovanja, možda nas je to i pripremilo za sve što nas je ovdje čekalo. Imali smo malo i sreće, ali nijednog trenutka nismo odustali, čak i kad je bilo na minus pet i dalje smo vjerovali, energija je bila nevjerovatna. Sužavao se i roster, ostali smo bez dva beka, ali je tim imao spreman odgovor. Hvala mojim igračima na svemu što su prikazali, ovo je zaista nevjerovatno... Vježbali smo serije sedmeraca prethodnih nekoliko dana, pravilo je bilo da onaj ko izgubi mora da napusti halu. Baš ovi što su dva puta napuštali halu, večeras su pogađali!", rekao je on.

Nikola Zečević kapiten Partizana smirivao je navijače tokom meča, igrao je povrijeđen, a poslije meča je podigao trofej kao kapiten Partizana.

"Nismo ni svjesni još uvijek šta smo uradili, poslije toliko godina bez trofeja donijeli smo Partizanu pehar. Pored mene je Koja, može da potvrdi da sam mu obećao davno da ćemo prije nego što ode uzeti trofej. Na našu žalost, njemu je ovo posljednja sezona u klubu ali ide dalje kao pobjednik. Obećao sam mu trofej i to smo i ispunili, a imaćemo šansu da se borimo za još jedan i da zapečatimo ovu sezonu kao jedna zlatna generacija Partizana!"

Trener Vojvodine, godinama najdominantnijeg tima u Srbiji, Boris Rojević takođe se oglasio.

"Čestitao bih Partizanu na osvojenom trofeju. Mi smo imali idealno prvo poluvrijeme, vodili smo 13:8 i onda smo izašli u drugom poluvremenu i vidjelo se da svi osjećamo preveliki grč ekipe. Osam mjeseci nismo izgubili utakmicu i onda dođe ovakav poraz, finale i to kod kuće. I prošle u ove godine smo u važnim utakmicama imali sličan osjećaj grča i ako ne prelomimo protivnika i povedemo velikom razlikom, ulazimo u neku neobjašnjivu paniku. Rekao sam momcima, neću da urlam na vas, dešava se, porazi su sastavni dio sporta. I ovi momci treniraju i bore se, a tolike godine nisu ništa osvojili. I u Leskovcu smo na sličan način izgubili, a poslije smo osvojili titulu. Nismo odigrali svojstveno nama, nismo trčali tranziciju i prosto nismo ličili na sebe", poručio je šef struke šampiona Srbije, koji je i selektor "A" nacionalnog tima.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC