• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan se vratio iz mrtvih i osvojio Kup: Istorijski uspjeh crno-bijelih u drami za infarkt, šampion je pao

Crno-bijeli rukometaši osvojili prvi trofej od 2013. godine, u finalu za pamćenje.

 RK Partizan osvojio Kup Srbije Izvor: MN PRESS

Rukometaši Partizana osvojili su Kup Srbije, "Branislav Pokrajac", nevjerovatnom pobjedom protiv Vojvodine na terenu Sportskog centra "Slana bara" u Novom Sadu, 29:28.

Zaostajali su crno-bijeli sedam golova, zaigrali poslije toga "sedam na šest" u napadu i nevjerovatnim preokretom, predvođeni golmanom Nemanjom Marjanovićem, uradili ono što je donedavno bilo nemoguće - uzeli trofej godinama najdominantnijem timu u Srbiji.

Partizan je osvojio Kup poslije čak 11 godina, peti put od samostalnosti Srbije - i to kako! Meč je bio prekinut šest minuta prije kraja zbog haosa na tribinama, igrali su se produžeci, Vojvodina je propustila napad za pobjedu, pa penal Vukašina Vorkapića za pobjedu na kraju drugog produžetka... Igrači Partizana su se povređivali, pucale su im arkade, padali su od umora zbog grčeva i na kraju su protiv podjednako borbenog domaćina ostvarili trijumf koji će zauvijek pamtiti.

Teško je opisati šta se sve dogodilo u dvorani Sportskog centra "Slana bara" u Novom Sadu. Vojvodina je imala ubjedljivu prednost u prvom dijelu, Partizan je potom "zategnuo" odbranu i potpuno se vratio u meč, a onda je izbio prekid. Navijači dva tima bili su relativno blizu jedni drugima, poletjele su baklje preko tribina, jedna je pala i na teren, a onda su se igrači, stručni štabovi i sudije povukli u svlačionicu. Srećom, tu nije bio kraj!

Uz upozorenje da će dvorana biti pražnjena ako padne ijedan upaljač do kraja, i uz apele kapitena dva tima, Nikole Zečevića i Miljana Vukovljaka, utakmica je nastavljena i donijela je potpunu dramu - produžetke, pa izvođenje penala za trofej! Vorkapić je imao dvije sekunde prije kraja drugog produžetka veliku šansu da iz kaznenog udarca odluči pobjednika, a onda je heroj postao Partizanov golman Marjanović i pristalice crno-bijelih "eksplodirale" su poslije njegove odbrane, zajedno sa rukometašima. Finale Kupa "Branislav Pokrajac" potom je otišlo u penale.

A, onda - spektakl

Reprezentativac Srbije Petar Đorđić otvorio je prvu penal-seriju golom za Vojvodinu, a Partizanova tenzija u tim momentima bila je i veća, jer tokom meča nije iskostio čak pet sedmeraca (7/12). Ipak, Mićić je ostao miran i precizan. a onda je i Vukašin Vorkapić pogodio, za razliku od penala za pobjedu u produžecima. Obradović je potom pogodio za Partizan i najavio treću seriju. Rogan je šutirao za Vojvodinu i postavio 3:2, a onda je kapiten crno-bijelih, povrijeđeni Zečević, izjednačio na 3:3.

Partizan je u tom trenutku promijenio golmana, uveo Luku Arsenića, a Puhovski je promašio sedmerac, pogodivši prečku. Partizanov Kojadinović potom je pogodio, kao i njegov saigrač Popović u posljednjoj seriji i tim golom je donio trofej, za istoriju crno-bijelih.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC