• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušan Veletić nastavlja da piše istoriju: Bokser iz Kalinovika u finalu Evropskog prvenstva!

Autor Dragan Šutvić

Ispisao je istoriju kada je ušao u polufinale, uzeo je prvu medalju za Srbiju poslije 67 godina u superteškoj kategoriji, a sada je bokser iz Kalinovika pobjedom nad Hrvatom Lukom Pratljačićem uspio da dođe do borbe za zlato!

 Bokser iz Kalinovika Dušan Veletić u finalu Evropskog prvenstva Izvor: MN PRESS

"Dušan silni" čulo se u "Pioniru", a imalo je i zašto! Srpski teškaš Dušan Veletić koji je osvojio prvu medalju za Srbiju na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u boksu sada je uspio da se plasira i u finale! On je u polufinalu na bodove bio bolji od Hrvata Luke Pratljačića koga je nedavno pobijedio i u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu.

Nakon što je prve dvije runde rutinski dobio u trećoj je uspio da sačuva prednost i jednoglasno je otišao u borbu za zlato! Momak iz malenog Vlaholja kod Kalinovika imaće priliku da se okiti zlatom!

U prvoj rundi srpski bokser je krenuo sa serijom udaraca u tijelo, sjajno se kretao, a uspio je da poveže i nekoliko krošea u glavu Hrvata i to sa konopaca.

Na kraju su sudije jednoglasno dale njemu prvu rundu, a u drugoj je krenuo lošije jer ga je odmah napao Pratljačić. Pogodio je nekoliko direkata rival, ali je i Veletić plasirao desni kroše, a zatim je serijom direkata uspio da se vrati u rundu. Nastavio je da napada tijelo rivala, a sudije su mu dale i drugu rundu. U trećoj rundi je nastavio sjajno da se kreće i da polako čeka kraj runde i pobjedu. Uspio je da plasira nekoliko udaraca, a uprkos tome što je i Hrvat uspio da poveže na kraju je dobio svog jako dobrog prijatelja iz ringa.

Momak koji je boksom počeo da se bavi u Radniku iz Bijeljine imao je ogroman broj navijača iz Republike Srpske u hali, a ovo je samo jedan mali korak za njega. Veletić koji u profi karijeri već ima osam pobjeda prvo će boksovati za evropsko zlato, a zatim će probati da uhvati posljednji voz za Olimpijske igre u Parizu

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC