• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovan Nikolić šampion Evrope! Dan za pamćenje srpskog boksa u "Pioniru"

Autor Dragan Šutvić

Veliko bravo za srpske boksere i kompletan nastup na Evropskom prvenstvu u dvorani "Aleksandar Nikolić"!

 Boks Jovan Nikolić prvak Evrope  Izvor: MN PRESS

Reprezentativac Srbije u boksu Jovan Nikolić osvojio je titulu prvaka Evrope u srednjoj kategoriji, pošto je večeras u finalu, u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić", pobijedio Eškerhana Madijeva iz Gruzije odlukom sudija 4:1.

U izvanrednoj borbi, u kojoj su obojica boksera zadala veliki broj udaraca, prvu rundu Madijev je dobio sa 3:2, da bi poslije druge kod četvorice arbitara rezultat bio neriješen, dok je peti minimalnu prednost dao bokseru iz Gruzije.

To je značilo da u posljednjoj rundi bar trojica sudija moraju da boduju u korist Nikolića, ali je on ta tri minuta bio toliko dominantan da mu je bodovnu prednost dalo svih pet arbitara.

Poslije Nikolića takmičio se repezentativac Srbije u boksu Rastko Simić i osvojio srebrnu medalju u poluteškoj kategoriji na šampionatu Evrope, a u borbi za titulu izgubio je Gabrijela Veočića iz Hrvatske odlukom sudija 5:0.

Dvadesetogodišnji Simić je pružio veoma dobar otpor favorizovanom hrvatskom bokseru, koji je opravdao ulogu favorita i potvrdio da je jedan od najboljih učesnika na prvenstvu u Beogradu.

Prvu i treću rundu Veočić je dobio jednoglasnom odlukom sudija, a samo druga runda je bila manje-više izjednačena, ali je i ona pripala bokseru iz Hrvatske rezultatom 3:2. Treba istaći i da je Simiću ovo prvo veliko seniorsko takmičenje, u koje je ušao uz veliki hendikep, jer u prethodnih godinu dana nije imao nijednu borbu zbog operacije ruke.

Za kraj takmičarskog dana, reprezentativac Srbije u boksu Dušan Veletić učešće na šampionatu Evrope u Beogradu završio je takođe osvajanjem srebrne medalje u superteškoj kategoriji, pošto je u finalu izgubio od Ajube Gadfea iz Šanije tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Španski bokser bio je nadmoćan u prvoj rundi, koju je dobio odlukom sudija 5:0, da bi sredinom druge runde sa dva snažna udarca oborio Veletića. On je ustao, ali je sudija poslije brojanja do osam odlučio da prekine borbu, jer je zaključio da bi nastavak bio opasan za srpskog boksera. Vjerovatno je bio u pravu, jer nije bio protesta ni Veletića, ni trenera.

Tako je šampionat Evrope završen najvećim uspjehom srpskih boksera, koji su osvojili jednu zlatnu, dvije srebrne i šest bronzanih medalja. Bronzane medalje su osvojili Veljko Ražnatović, Rade Joksimović, Omer Ametović, Almir Memić, Vahid Abasov i Sadam Magomedov. Srpske bokserke su bile još uspješnije, jer su osvojile tri zlatne medalje, jednu srebrnu i sedam bronzanih medalja.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(FoNet/MONDO)

Više vijesti iz boksa

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC