• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bili su izuzetno loši, da to iskoristimo!" Srbija pred nemogućom misijom, ali lideri vjeruju, možemo na Mundijal!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Rukometaše Srbije čekaju dva izuzetno teška meča!

 Srbija se sprema za baraž sa Španijom Izvor: MN PRESS

Rukometaši Srbije za Uskrs kreću u Porto kako bi nastavili pripreme za baraž za mjesto na Svjetskom prvenstvu koji će se održati u malenom Lalinu u Galiciji. Prvi meč sa Španijom srpski reprzeentativci odigraće u srijedu od 21 čas na samoj granici sa Portugalom, a revanš je u nedjelju od 17 u SPENS-u. 

Pivot "orlova" i jedan od glavnih aduta novog selektora Borisa Rojevića Dragan Pešmalbek svjestan je nevjerovatnog zadatka. Španija je favorit, ali pokazao je srpski tim da na meč ili dva uvijek može da bljesne. 

"Uvijek je veliki izazov igrati sa jednom od najboljih ekipa na svijetu. Biće dobro za nas da poslije odlične provjere u martu u Poljskoj odemo i korak dalje. Iako je Španija apsolutni favorit, veoma su kvalitetna ekipa, mislim da i mi imamo šansu da uz borbu, hrabrost i malo sreće prođemo dalje. Stručni štab je napravio plan i na nama igračima je da pokušamo da taj plan sprovedemo u djelo. Takođe, Španija će biti pod velikim pritiskom, s obzirom na izuzetno loš rezultat na Evropskom prvenstvu i to treba da iskoristimo. Idemo u Španiju da pokušamo da odigramo što bolje i da se u drugom meču pred našom publikom pokažemo u najboljem svjetlu", rekao je pivotmen srpskog tima.

Lazar Kukić je došao da ponovo obuče dres Srbije nakon što je dogurao Dinamo iz Bukurešta do Fajnal Fora Lige Evrope. Biće nekadašnji srednji bek Partizana glavna kreativna sila ovog tima u duelima sa jednom od najboljih ekipa svijeta.

"Očekuje nas jedna izvanredna ekipa, ima i nekoliko povratnika u njihov sastav, radi se o iskusnim igračima i sigurno da nas očekuju dvije teške utakmice. Od njih su uvijek velika očekivanja i pritisak će biti na njihovoj strani, a mi ćemo kao i uvijek uz dobar ambijent i atmosferu među nama pokušati da što bolje spremimo utakmicu i daćemo posljednji atom snage da najprije ostvarimo dobar rezultat u Španiji, a potom i da u Novom Sadu pred punim tribinama donesemo radost našim navijačima, da srušimo velike Špance. Iako smo se i prije okupljanja susreli sa problemima sa povredama, nadam se da će momci koji su došli biti maksimalno spremni i da ćemo zajedno odraditi dobrih nekoliko zajedničkih treninga. Jedva čekamo da izađemo na teren, da se borimo i da, Bože zdravlja, napravimo dobar rezultat koji će nam biti vjetar u leđa za novi ciklus i iskorak naše reprezentacije ka boljim rezultatima na velikim takmičenjima", zaključio je srpski rukometaš.

(MONDO, N. L.)

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC