• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak je duplo stariji od njih, a oni ne igraju - evo do kad je prvi na listi!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković ostaje na prvom mjestu ATP liste i poslije 37. rođendana.

 Do kada će Novak Đoković biti prvi na ATP listi  Izvor: Norbert Scanella / imago sportfotodienst / Profimedia

Talentovani teniseri Karlos Alkaraz i Janik Siner ozbiljno "prijete" Novaku Đokoviću, ali iako je skoro duplo stariji od njih - čini se da je u boljoj fizičkoj spremi od obojice. Alkaraz se povukao sa trećeg turnira ove sezone pošto je otkazao učešće u Rimu, dok na "domaćem" terenu neće igrati ni Siner, pošto je osjetio povredu tokom mastersa u Madridu.

Sve to čine dok su u cvijetu mladosti, sjetimo se da je Nole sa dvadesetak godina rijetko propuštao turnire i igrao i po 80 mečeva godišnje, ali očigledno je da Siner i Alkaraz nisu na tom nivou. Za sada, kako stvari stoje, Đoković će igrati na mastersu u Rimu gdje će se pripremati za "napad" na novi pehar na Rolan Garosu, dok će dvojica mladih rivala raditi sve kako bi se oporavili za učešće na drugom grend slemu sezone.

Alkaraz je inače prošle godine bio slab u Rimu (ispao u trećem kolu) i ne očekuje ga gubitak velikog broja bodova, Siner se takođe nije proslavio (eliminisan u osmini finala), ali su to i dalje dobre vijesti za Đokovića koji će još duže zadržati prvo mjesto na ATP listi, što mu doduše nije cilj u ovoj fazi karijere.

Ne samo da će Đoković proslaviti 37. rođendan na prvom mjestu, nego je sada matematički nemoguće da ispusti lidersku poziciju do 10. juna. To znači da će garantovano biti prvi bar 428 nedjelja, što je zaista nevjerovatan podatak.

Biće naravno vrlo teško Đokoviću to da zadrži jer na Rolan Garosu brani titulu (2.000 bodova), kao i finale Vimbldona (1.200). Što se tiče nastupa na Olimpijskim igrama, koji je apsolutni prioritet za Đokovića ove sezone, važno je napomenuti da se za taj turnir neće dodjeljivati ATP bodovi.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC