• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedna i stiže rekord Ajrtona Sene! Nestvarna dominacija Maksa Ferstapena, niko mu ništa ne može

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Maks Ferstapen upisao najbolje vrijeme u kvalifikacijama za Veliku nagradu Majamija.

 Maks Ferstapen ponovo najbolji u kvalifikacijama  Izvor: Mark Thompson / Getty images / Profimedia

Maks Ferstapen osvojio je šestu "pol" poziciju ove sezone u isto toliko trka. Nastavak dominacije vidjeli smo i na Velikoj nagradi Majamija, gdje ponovo Ferstapenu nije bilo premca. Nakon što je prvo nekoliko sati ranije trijumfovao u sprint trci, Ferstapen je blistao i u kvalifikacijama za nedjeljnu trku gdje će juriti petu pobjedu u sezoni.

Inače, Ferstapen je upisao  38. "pol" poziciju, sedmu uzastopnu, a sada ga još jedna pobjeda u kvalifikacijama u Emilio Romanji dijeli od rekorda Ajrtona Sene, čija je godišnjica smrti bila baš prije tri dana. Čini se da će najveći izazivač Holanđaninu na trci u nedjelju biti Šarl Lekler, koji je u "plavom" bolidu Ferarija ostvario drugo vrijeme. Nije bio toliko daleko, 141 hiljaditinki iza trenutno najboljeg vozača današnjice.

Na trećem mjestu je njegov kolega Karlos Sainca, a u drugom redu je još jedan Red Bul - onaj Serhija Pereza. U najboljih deset plasirali su se i Oskar Pijastri i Lando Noris (Meklaren), Džordž Rasel i Luis Hamilton (Mercedes), Niko Hilkenberg (Has) i Juki Cunoda (RB).


Ozbiljno su razočarali Aleksander Albon (14. mjesto, Vilijams) i Fernando Alonso (15. mjesto, Aston Martin), s tim da treba reći da je Španac imao sudar sa Hamiltonom u sprintu. Razočarao je i Danijel Rikardo, posebno ako se uzme u obzir da je sve do kvalifikacija djelovao mnogo bolje, pa je tako u sprint kvalifikacijama imao četvrto mjesto. Na kraju, odbranio je to mjesto, ali nije imao koncentracije da ponovo sjedne u bolid.

Trka u Majamiju se vozi u nedjelju od 22 časa, a podsjetimo Ferstapen je lider šampionata sa 118 bodova. Slijede za njim kolega Perez (91), pa dva Ferarija Lekler (83) i Sainc (73), dok je na petom mjestu Lando Noris (58).

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC