• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grend slem šampion (30) saopštio da odlazi u penziju: Dva su razloga

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dominik Tim je i zvanično saopštio da je odlučio da se povuče na kraju sezone.

  dominik tim ide u penziju zvanicno potvrdio Izvor: Printscreen/X/yesiamtan

Dominik Tim (30) ide u penziju. Sada je to i zvanično potvrdio. Prethodnih dana pojavile su se spekulacije u austrijskim medijima o tome. Pisalo se da je odlučio da posljednji turnir u karijeri bude u Beču, u njegovoj domovini. Sada više nema dileme u vezi toga.

Austrijski teniser sjeo je pred kamere i potvrdio da je donio najtežu odluku u karijeri sportiste. "Zdravo svima, moram da vam kažem veoma važnu, tužnu, ali i prelijepu poruku. Sezona 2024 biće moja posljednja u karijeri. Završiću karijeru na kraju sezone", počeo je Tim svoje izlaganje.

Veliki problemi sa povredom su glavni razlog za to, ali ne i jedini. "Postoji nekoliko razloga za to. Prvi je moj ručni zglob. Nije onakav kakav treba da bude niti kako ja želim. Drugi razlog je moj unutrašnji osjećaj. Razmišljao sam o ovome duže vrijeme. Pažljivo sam razmatrao. Razmišljao sam i o cijelom putovanju koje sam imao kao teniser, bilo je nevjerovatno. Imao sam uspjehe, osvajao trofeje, putovanje je bilo sjajno. Usponi i padovi, nevjerovatno iskustvo i na tome sam zahvalan. Na kraju, zaključio sam da je ova odluka o kraju karijere jedina prava. Srećan sam zbog te odluke i uzbuđen sam zbog svega što slijedi. Za više informacija i priča sa porodicom i mojom prošlosti, moraćete da sačekate moj video blog koji izlazi u subotu", zaključio je Tim.

Najvažniji trofej Tim je osvojio 2020. godine kada je podigao pehar na US openu. Tome je prethodila diskvalifikacija Novaka Đokovića koji je lopticom pogodio linijskog sudiju. Najbolji plasman u karijeri mu je treće mjesto. Igrao je u još tri grend slem finala, na Australijan openu 2020. godine Novak ga je pobijedio posle pet setova, dok ga je u finalima Rolan Garosa 2018. i 2019. godine dobio Rafael Nadal.

On je jedan od rijetkih igrača koji je u karijeri uspio da pobijedi Novaka, Rafu i Rodžera Federera. Inače, on je u prošlosti bio u vezi sa Kristinom Mladenović, francuskom teniserkom porijeklom sa Kosova i Metohije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC