• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak i Nadal u istom dijelu žrijeba! Poznati rivali za Rolan Garos - "posljednji ples" prije finala

Poznat je put Novaka Đokovića na Rolan Garosu na kome brani šampionski pehar. Evo ko će mu se naći na putu do finala.

 Novak Đoković saznao rivale na Rolan Garosu Izvor: Instagram/DjokerNole

Novak Đoković saznao je danas rivale na Rolan Garosu. U prvom kolu igraće protiv Pjer-Uga Erbera (kvalifikanta, 143. na svijetu), potom protiv Konstanta Lestijena ili Roberta Karbaljesa Baene, a u trećem kolu protiv Gaela Monfisa. Najvažnija vijest je da bi Nole protiv Rafaela Nadala mogao da igra u polufinalu, ako naravno obojica dođu do te faze turnira.

Primjera radi, već u prvom kolu Nadal igra protiv četvrtog nosioca Zvereva, što znači da je Karlos Alkaraz u drugoj polovini žrijeba i ne može na Novaka Đokovića prije finala, kao ni Janik Siner!

Što se tiče Đokovića, ako prođe tri prva kola, u kojima ima nešto lakše rivale, već u četvrtom kolu imaće ozbiljan zadatak protiv Tomija Pola, a potom potencijalno protiv Kaspera Ruda u četvrtfinalu. Znamo da je Norvežanin "specijalista za šljaku", a šta tek reći za Rafaela Nadala koji je potencijalna "bomba" u polufinalu. Ali, znamo dobro da Rafa ima ogromnih problema, tako da bi valjalo zapamtiti da su i Zverev i Medvedev potencijalni rivali Đokovića prije finala.

S druge strane Siner bi u osmini finala mogao da ima "nagaznu minu" u vidu Nikolasa Đarija, a ako tu slavi - čekaju vjerovatno Hurkač ili Dimitrov. Što se tiče Alkaraza, njegov rival u četvrtoj rundi će vjerovatno biti Ben Šelton, a potom bi za polufinale igrao sa Rubljovim ili Cicipasom.

Podsjetimo, Novak Đoković trenutno igra na ATP turniru u Ženevi kako bi se što bolje pripremio za Rolan Garos na kome inače brani 2.000 bodova i trofej iz prethodne godine. Ukupno, Đoković je tri puta osvajao Rolan Garos, dok je izgubio još četiri finala. Na ovom turniru ima skor 92-16.

Rolan Garos inače počinje 26. maja, a igra se do 9. juna kada je zakazano veliko finale na "Šatrijeu". Hagradni fond ove sezone je čak 53.478.000 evra.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC