• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osuđeni pedofil ide na Olimpijske igre!

Autor Dragan Šutvić

Nevjerovatna situacija na mjesec dana do početka Olimpijskih igara u Parizu.

 Osuđeni pedofil ide na Olimpijske igre  Izvor: Instagram/kim.behrens.official/printscreen

Olimpijske igre u Parizu, odnosno takmičenje u odbojci na pijesku biće ove godine u centru pažnje jer će učešće uzeti i osuđeni pedofil, silovatelj Stiven van de Velde (29). Holandski sportista izborio je normu za Pariz i za sada djeluje da nema namjeru da se povuče sa takmičenja uprkos mračnoj prošlosti zbog kojeg je godinu dana proveo u zatvoru.

U avgustu 2014. godine Stiven koji je tada imao 20 godina upoznao je preko društvene mreže Fejsbuk djevojčicu (14) koja je živjela u Milton Kinsu, u Engleskoj. Otputovao je do njene kuće, a kada je bio siguran da u blizini nema drugih odraslih osoba napio je i više puta silovao dijete u kući i na obližnjem jezeru.

Djevojčica koja je bila žrtva holandskog sportiste nekoliko puta je pokušala da se ubije nanošenjem tjelesnih povreda, a jednom i uzimanjem prevelike količine lekova. Za to vrijeme se Stiven van de Velde vratio u rodnu Holandiju kako bi izbjegao pravdu, ali je na kraju izručen Velikoj Britaniji u kojoj je osuđen po četiri tačke optužnice.

Stiven van de Velde izjasnio se krivim i doživotno je upisan u registar prestupnika u Velikoj Britaniji. "Vaš san da ćete predstavljati zemlju kao uspješan sportista sada je uništen", navodno je rekao sudija prilikom izricanja presude. Stiven je dobio četiri godine zatvora, ali je nakon jedne godine pušten na slobodu i prebačen u Holandiju. Tamo mu je, na iznenađenje mnogih, dozvoljeno da nastavi karijeru u odbojci na pijesku.

Iako je 2017. godine izjavljivao da su komentari o njegovom zločinu "besmislica" i kritikovao one koji tvrde da je pedofil, Stiven se narednih godina trudio da popravi svoju sliku u javnosti. Nakon što je 2018. počeo opet da se bavi sportom dao je nekoliko intervjua u kojima je pričao da je kao tinejdžer bio nesvjestan stvari koje radi i da je sa 19 godina napravio najveću grešku u životu.

Van de Velde je nakon izlaska iz zatvora svoj život promijenio iz korijena. Okrenuo se sportu, postao veoma uspješan i zasnovao je svoju porodicu. Oženjen je njemmačkom odbojkašicom na pijesku Kim Behrens (sada Van de Velde) sa kojom ima i dijete. Kim je rođena sestra poznatog njemačkog fudbalera Kevina Behrensa koji ima jedan nastup za seniorsku selekciju Njemačke, a kroz karijeru je nastupao za brojne timove.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC