• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveći ikad došao da vidi kako Novak gazi!

Autor Dragan Šutvić

Pobjedu Novaka Đokovića u prvom kolu Vimbldona gledao i Roni O'Saliven.

 Roni O'Saliven gledao Novaka Đokovića na Vimbldonu Izvor: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

Novak Đoković je počeo pohod na 25. grend slem u karijeri lakom pobjedom nad češkim teniserom Vitom Koprivom (6:1, 6:2, 6:2), a njegov prvi takmičarski meč u Londonu gledao je jedan svetski popularni sportista. Legendarni Roni O'Saliven, najbolji igrač u istoriji snukera, stigao je na treći grend slem sezone kako bi ispratio meč srpskog tensiera.

U društvu svoje ćerke Lili, Roni O'Saliven navijao je za Đokovića koji mu je već godinama jedan od omiljenih sportista. Iako je najbolji snukeraš u istoriji stariji, na neki način se može reći da mu je Đoković bio inspiracija jer je u poznim igračkim godinama pronašao novu energiju i ponovo postao najbolji igrač na svijetu - inspirisan nevjerovatnim uspesima srpskog asa.

Nije to ni pokušavao da sakrije. "Nemojte da se prevarite, njegova najbolja igra je magična. Liči mi na Rodžera Federera. Znate kakav je Roni, perfekcionista i možda će reći da je igrao loše, ali kada ga vidite...", rekao je Džimi Vajt, snukeraš i Ronijev prijatelj. Stigao je odgovor.

"Federer, Nadal Đoković... Uvijek sam volio da ih gledam. Oni su tri najveća igrača svih vremena. Za mene će Đoković biti kralj svega! Nije bitno da li ste fudbaler, golfer ili hokejaš, svi se ugledaju na Đokovića! Volio bih da mogu da uradim na bilijarskom stolu ono što Đoković radi na teniskom terenu", rekao je O'Saliven krajem prošle godine i time potvrdio da navija za Đokovića na čijem je meču sada uočen.

Inače, Roni O'Saliven je najbolji i najtrofejniji igrač snukera ikada. Poznat je po svom specifičnom stilu igre, brzim potezima i izostanku kalkulacija, kao da svaki meč igra na sve ili ništa. Takav stil donio mu je mnogo - čak 23 titule na najvećim svjetskim turnirima. Sedam puta je bio šampion svijeta i tu rekord deli sa Stivom Hendrijem, dok je po osam puta osvajao Masters i Šampionat Ujedinjenog kraljevstva. Takođe, rekorder je broju rankirnih titula (41) i broju trocifrenih brejkova (1.264).

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC