• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povukao se protiv Novaka i nije mu prvi rekao, objasnio i zbog čega

Aleks de Minor nije u stanju da igra protiv Novaka Đokovića na Vimbldonu i zato je predao meč bez borbe.

 Aleks de Minor govorio o povredi Izvor: Youtube/ Wimbledon /Screenshot

Australijski teniser Aleks de Minor predao je Novaku Đokoviću meč na Vimbldonu, tri sata prije nego što je trebalo da izađu na Centralni teren i odlučuju o polufinalisti turnira. De Minor je na konferenciji za medije saopštio da se povlači zbog povrede zadobijene u bukvalno posljednjem poenu susreta sa Arturom Filsom, a iako je učinio sve što je bilo moguće, nije uspio da se oporavi za manje od 48 sati.

"Očigledno, ovo nije obraćanje koje sam želio u bilo kom smislu. Razočaran sam, ali morao sam da odustanem zbog povrede kuka. Osjetio sam da je nešto kvrcnulo tokom posljednja tri poena mog meča sa Fisom. Juče sam išao na skener i potvrđeno je da je povreda u pitanju. Visok rizik je bio od pogoršanja ukoliko bih igrao", rekao je De Minor.

Prema njegovim riječima, neće igrati ni na Olimpijskim igrama jer je u pitanju neobična povreda koja iziskuje poseban plan oporavka. U zavisnosti od bola, biće van terena od tri do šest nedjelja, što naravno može da varira od osobe do osobe. Kada su mu doktori saopštili ovo, prestao je da razmišlja o injekcijama ili drugim rješenjima.

"Nije tajna da je ovo bio najvažniji meč u dosadašnjem dijelu moje karijere. Znao sam rezultate još juče, ali i dalje sam želio da se probudim danas i dočekam čudo. Problem sa tim da izađem na teren i igram jeste što bi jedno proklizavanje ili bilo šta moglo da učini da oporavak ne bude tri ili šest nedjelja, već četiri mjeseca", objasnio je Australijanac.

Sjajni teniser je djelovao potreseno tokom obraćanja, nije okolišao i rekao je da je potpuno slomljen jer je odmah znao da se nešto loše desilo, tako da je dva dana bio van sebe: "Mučio sam se da zaspim posljednjih par dana. Nadao sam se da ću se probuditi i manje osjećati bol. Makar toliko da mogu da izađem na teren. Za mene je nepoštovanje da izađem na teren, a da nisam 100 odsto spreman. Pogotovo protiv nekoga kao što je Novak", kazao je on.

Na pitanje da li je na vrijeme obavijestio Đokovića, istakao je da je sve rekao njegovom agentu: "Htio sam da dam sebi priliku. Zagrijao sam se što ranije što sam mogao i znao sam koja je moja situacija. Nisam vidio Novaka, vidio sam njegovog menadžera i rekao sam mu. Ali da, nisam vidio Novaka još", zaključio je De Minor.

Podsjetimo, Novaku sada slijedi pauza do petka kada će igrati polufinale Vimbldona protiv boljeg iz duela Musetija i Frica.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC