• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISPRAVKA: Netačne tvrdnje u tekstu izjave Anđele Karini nakon predaje borbe Iman Helif

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ispravljamo prvobitnu verziju teksta, koja je sadržala netačne informacije.

 Italijanka predala meč protiv biološkog muškarca na Olimpijskim igrama Izvor: Eurosport/Printscreen

Portal Mondo.ba je 1. avgusta objavio tekst naslova "Nikada nisam tako jako udarena!" Italijanka se oglasila poslije meča sa biološkim muškarcem!" u kojem je navedeno da je italijanska bokserka Anđela Karini predala meč Iman Helif iz Alžira, koja je biološki muškarac.Ta informacija nije bila tačna, i ovom prilikom je ispravljamo.

Kelif je biološki gledano žena sa XY hromozoma i samo prisustvo XY hromozoma nije dovoljno da bi neko bio muškarac, već postoje primarne i sekundarne karakteristike.

"Nikada u životu nisam tako jako udarena. Na Međunarodnom olimpijskom komitetu je da procijeni", rekla je u prvoj izjavi nakon meča Anđela Karini.

Ona je nakon samo 46 sekundi podigla ruku i otišla u ugao gdje su joj bili treneri, a zatim potvrdila da više ne želi da se bori. Na sredini ringa pala je na koljena i zaplakala, a sa Iman Helif nije željela da se pozdravi nakon "poraza".

Pogledajte detalje sa meča:

"Ovog puta nisam uspjela da na najbolji način predstavim Italiju jer više nisam mogla da se borim. Stavila sam tačku na ovaj meč poslije drugog udarca. Nakon godina karijere i bokserskog života, osjetila sam ovoliko jak bol u nosu. Rekla sam 'Dosta je'... Nisam mogla n privedem meč kraju, pa sam odlučila da stavim tačku", izjavila je italijanskim medijima Anđela Karini.

Iman Helif je obezbijedila palsman u četvrtfinale, a još jedna pobeda će joj sigurno donijeti medalju jer oba poražena učesnika polufinala dobijaju bronze. Protivnica u borbi za polufinale biće joj Luka Hamori iz Mađarske ili Marisa Vilijamson iz Australije, a njihov okršaj na programu je nešto kasnije u toku dana.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC