• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Himna "Kosova" usred dvorane Srbija u Istočnom Sarajevu!? Oglasio se Džudo savez RS: "Prijetili su kaznama!"

Autor Dragan Šutvić

Nezapamćen skandal desio se u Istočnom Sarajevu.

 Himna Kosova intonirana u Istočnom Sarajevu  Izvor: Youtube/ BN TELEVIZIJA

Kakav skandal u Istočnom Sarajevu! Na Balkanskom prvenstvu u džudou u dvorani "Srbija", koja se nalazi na trgu "Srbija" intonirana je himna tzv. "Kosova". Na takmičenju na kome učestvuje oko 150 takmičara bili su i predstavnici ove samoproglašene države, a baš zbog toga Srbija je odbila da se takmiči.

Nakon što je himna "Kosova" intonirana saopštenjem se oglasio Džudo savez Republike Srpske. Oni u svom obraćanju navode da su mroali da prate pravila Evropske i Svjetske džudo federacije i da je u protivnom sluhedila kazna za sportiste. Pročitajte saopštenje u potpunosti.

"S obzirom da je glavni problem na održanom prvenstvu Balkana za seniore intonacija himne i učestvovanje reprezentacije (tzv.) Kosova dužni smo dati pojašnjenje javnosti. (Tzv.) Kosovo je stalna članica Evropske, Svjetske džudo federacije kao i Međunarodnog Olimpijskog komiteta i kao takvi stekli su pravo učešća na svim takmičenjima u organizaciji gore navedenih institucija. Organizator Međunarodnog takmičenja dužan je da se strogo pridržava pravila koje je naložila Evropska i Svjetska džudo federacija. Ukoliko se prekrši pravilo od strane navedenih institucija organizator takmičenja kao i savez suočiće se sa rigoroznom kaznom koja može biti i isključenje iz Evropske i Svjetske džudo federacije što bi bilo pogubno za sport i sportiste Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Džudo savez Republike Srpske i Bosne i Hercegovine upoznaće Evropsku i Svjetsku džudo federaciju i tražiti da se incijatori svih negativnosti na prvenstvu Balkana za koje imamo dokaze sankcionišu jer su nanijeli nemjerljivu štetu najuspješnijem sportu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine", stoji u saopštenju.

Himna Kosova u dvorani Srbija
Izvor: Youtube/BN TELEVIZIJA

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Сдс

Клошари из сда су ово организовали на источној илиџи гдје њихов кандидат за начелника губи у трци за начелничко мјесто. У дослуху са Браном Црногорцем и Дарком Бабаљом и добро уходаним лобијем осмислили прњвару. На отворењу се није ни појавио маринко божовић а појавио се кандодат снсд за начелника. Сликали њега и ћосића на све стране да касније могу да објављују.

Mare

Gdje je Dodikov šampion Majdov i zašto ovo nije spriječio? Gdje su institucije Republike Srpske?

Каспер

Продали вјеру за вечеру... Срамота, нема оправдања!

Skrsk

Gdje sad Majdov veliki srbin, srbuje na svakom koraku, a da se javi, da osudi ovo ništa

Gz

Ko je ovde lud. Kao organizator turnira pre takmičenja nije za sve ovo znao. Naravno da jeste i naravno da sada lažu. Sjećamo se nije tako davno bilo i u Srbiji je bio ovakav sličan skandal oko učešća džudista s Kosova. Doduše ne himne već samog njihovog učešća. Sad je samo pitanje na čiju inicijativu je organiziran ovaj turnir ovde. Ovo je samo na mala vrata priznanje Kosova kao države. Da li uz znanje i namigivanje Srbije pitanje je

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC