• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dirljiva poruka Nebojše Đurića nakon što mu je vraćena medalja!

Autor Dušan Ninković

Jedno od najbitnijih odličja u karijeri srpskog paraatletičara Nebojše Đurića.

 Poruka Nebojše Đurića nakon vraćanja medalje Izvor: Youtube/RTS Zabava/printscreen

Srpski paraolimpijac Nebojša Đurić izborio se za olimpijsku medalju na terenu, a zatim je Paraolimpijski komitet Srbije morao da vodi pravnu borbu za to odličje! Prve informacije iz Pariza govorile su da će Nebojši biti oduzeta medalja, zbog čega je on bio razočaran i čak je i odustao od daljeg takmičenja na Paraolimpijskim igrama, iako je trebalo da baca i disk...

Ipak, pravda je pobijedila, a Nebojša Đurić presrećan je nakon što mu je vraćena medalja do koje je pošteno stigao. To se može vidjeti iz njegove poruke koju je čitavom svijetu poslao nakon pobjede pravnog tima Paraolimpijskog komiteta Srbije.

"Gospodu milome hvala za sve... Hvala mom Paraolimpijskom komitetu, hvala našoj Srbiji, koja je uz nas, kao i našim porodicama, prijateljima, mom treneru i našem narodu, medijima i svim prijateljima iz susjednih zemalja na podršci... Ovo je naša pobjeda. Slava ti Bože i hvala za sve", istakao je Nebojša Đurić.

Jedan od najboljih srpskih paraatletičara ima zlatnu medalju sa Evropskog prvenstva u bacanju diska, kao i srebro u bacanju kugle. Takođe, u bacanju kugle osvojio je dvije medalje na Svjetskim prvenstvima. Bio je bronzani 2019. i srebrni 2024. godine.

Podsjećamo, Paraolimpijski komitet uspio je dse izbori za odličje koje je Nebojša ranije osvojio.

"Srbija je danas izborila dvije pobede. Jednu, koju je Nebojša Đurić izborio još 30. avgusta na terenu, svojim hitcem od 11,98 metara, a drugu pobjedu izborio je tim Paraolimpijskog komiteta Srbije pod rukovodstvom predsednika Zorana Mićovića. Više od 80 časova trajala je borba da se poništi nelegalno i nepravedno doneta odluka o diskvalifikaciji našeg takmičara i da se potvrdi ono što Paraolimpijski tim Srbije govori i dokazuje sve vrijeme: 'Nebojša Đurić je osvajač srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024 godine u disciplini bacanje kugle F55.' Nakon desetine sastanaka, desetine dopisa, dokaza, beskrajnih razgovora i neprospavanih noći, uspjeli smo!", navodi se u dijelu saopštenja POKS.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC