• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Novak Đoković je na oproštajnoj turneji od tenisa"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković odlučio da do kraja kalendarske godine igra samo jedan "pravi" turnir, ostalo su egzibicije.

 novak djokovic na oprostajnoj turneji Izvor: Chryslene Caillaud / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je apsolutno sve što se može osvojiti i trenutno je, bar kako kažu to njegovi navijači na društvenim mrežama - na "aktivnoj oproštajnoj turneji". To znači da Đoković i dalje želi da igra, ali samo grend slemove, dok njegova motivacija nije na najvišem nivou i zato se trudi da igra što više različitijih turnira i upozna druge kulture, podijeli radost sa publikom širom svijeta...

Otud i odluka da plan za kraj 2024. godine bude potpuno drugačiji nego do sada. Tako je Đoković ove nedjelje potpuno iznenada igrao u Bugarskoj na egzibiciji svog prijatelja Grigora Dimitrova, a potom je najavio da je njegov raspored prilično prazan i da ne namjerava da ga "popuni".

"Prvi put u karijeri nemam dugoročne planove. Živim u trenutku i vidjećemo šta će se desiti. Igram sa Grigorom u Sofiji, pa u Kini, a zatim egzibicioni turnir u Saudijskoj Arabiji. Poslije toga, ne znam. Vidjećemo i procijeniti", poručio je i zabrinuo Novak Đoković.

"Za mene je vrijeme sa porodicom važno, želim da budem sa ženom i djecom, da učestvujem u njihovim životima što nisam već mogao u godinama iza nas", dodao je Đoković šta njemu u ovom trenutku najviše fali, poručivši da uopšte nije opterećen time da li će izboriti nastup na završnom mastersu u Torinu. Jednostavno, u svojoj glavi je sada prioritete posložio na drugačiji način i to znači da se polako približava kraj.

Dakle, Novaku predstoji masters u Šangaju od 2. do 13. oktobra (osvojio ga četiri puta i nije igrao već pet godina), a zatim od 17. do 19. igra u Saudijskoj Arabiji sa još petoricom velikih igrača: Alkarazom, Nadalom, Runeom, Sinerom i Medvedevim.

Za sada nema najava da će učestvovati u Parizu od 28. oktobra i bez tog turnira teško da ćemo ga vidjeti u Torinu.

Možda je tako i bolje, imaće sasvim dovoljno vremena da se odmori do početka Australijan opena na kome bi mogao da cilja svoj 25. grend slem, čime bi apsolutno "zapečatio" sve rekorde u tenisu. Poslije toga teško da će imati motivaciju, koliko god da se ipak trudio.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:08
Zezanje do suza - Novak i Grigor pravili šou
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC